Aktywne Wpisy

YolonezFSO +675
Na wykopie widać wpisy, jakoby ICE zatrzymywało TYLKO przestępców, wobec których mają pewność o ich nielegalnym pobycie. W minionym roku ICE zatrzymało 3800 dzieci. Wśród nich jest 5 letni Liam Ramos. Chłopiec został zatrzymany w drodze ze szkoły do domu i wywieziony do ośrodka detencyjnego. Liam wraz z ojcem, bratem oraz ciotką przebywają w USA legalnie. Prawa strona nie widzi w zatrzymaniu nic złego, bo przecież "jeśli jest legalnie to go wypuszczą".
źródło: 15848
Pobierz
WOparachAbsurdu +14

Wiesz, sa pewne kryteria tego jakiego sosu oczekujesz, jaki CI smakuje
Jest koszt straty czasu na szukanie sosu zamiast cieszenia sie nim.
Jeśli chodzi o sosy to ja osobiście nie kupię żadnego, choćby ich tam było
@programista15cm: większy wybór powoduje niższą satysfakcje
@Kitku_Karola: to jest perspektywa laski - facet to ma taką perspektywę że na półce są 3 sosy z czego 2 odkręcone, jeden
@Kitku_Karola: Tylko że dosłownie każda statystyka, badania i opinie specjalistów twierdzą inaczej.
Odkąd ludzie (kobiety) mają nieograniczony wybór, epidemia singli zwiększa
@programista15cm: no właśnie, JAK TY WIDZISZ, a ty
Napisałem, że to jedna z wielu przyczyn. Poza tym tekst pisałem z myślą o ludziach, którzy nie są w związkach, a liczba takich osób rośni zwłaszcza wśród #niebieskiepaski Dwa razy więcej facetów nie ma dzieci niż kobiet, dwa razy więcej facetów nie
@Kitku_Karola: tak! I dlatego bierzesz do ręki i sprawdzasz (albo i smakujesz), czy ten sos jest na bazie pomidorów i czy ostry czy nie, przekonujesz się, że jest i odkładasz i bierzesz następny itd.
…to poprawna odpowiedź to algorytm z Secretary Problem zmodyfikowany pod zbiór nieskończony.
To jest o niebo łatwiejsze niż modyfikacja problemu sekretarki do zbioru nieskończonego.
Sprytnie, sprytnie, nie zauważyłem jakie to dziecinnie proste.
@Kitku_Karola: ale równie dobrze to może być ONS, FWB, czy coś podobnego. I jak nie to, to