Aktywne Wpisy

Charlie666 +25
Czy była kiedyś bardziej przehajpowana gra? #gry
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
teddyef +678
Znowu aktualne
smarzowski przynudza. te same mordy w tych samych okolicznościach co zwykle. dałby już k---a spokój chociaż z tym jakubikiem
podejrzewam że następny film o polskich szkołach. jakubik wuefista-pijaczyna, macający uczennice. trzydzieści lat wstecz wicemistrz powiatu w rzucie oszczepem. dyplom utrwalający ten sukces trzyma na honorowym miejscu w swojej norze i pije pod ten widok, płacząc i waląc kapucyna.
izabela kuna pijaczka-polonistka, która popuszcza szpary klasowemu gangusowi. w tej roli lekko przypudrowany bartłomiej
smarzowski przynudza. te same mordy w tych samych okolicznościach co zwykle. dałby już k---a spokój chociaż z tym jakubikiem
podejrzewam że następny film o polskich szkołach. jakubik wuefista-pijaczyna, macający uczennice. trzydzieści lat wstecz wicemistrz powiatu w rzucie oszczepem. dyplom utrwalający ten sukces trzyma na honorowym miejscu w swojej norze i pije pod ten widok, płacząc i waląc kapucyna.
izabela kuna pijaczka-polonistka, która popuszcza szpary klasowemu gangusowi. w tej roli lekko przypudrowany bartłomiej

Nasz problem jest taki, że NATO może mieć nas w dupie, a bez nacisku USA Niemcy prędzej dogadają się z Rosją, niż będą nas przed Rosja bronić.
@arkan997: Właśnie porównałeś łączne lotnictwo 31 państw z Rosją. Nie wiem kiedy skończycie z takimi głupimi papierowymi porównaniami. Czy Hiszpania w razie wojny wyśle całe swoje wojska lądowe i lotnictwo na wojnę z Rosją? Liczy się to co obie strony mają w miejscu wojny. A takie porównanie już nie wygląda tak super dla NATO. Dodatkowo odejmij z NATO USA, które może być
Zresztą to jest problem, że demonizuje się ruskich jakby byli centrum wrzechświata, a tak naprawdę toczy się wojna USA-Chiny. A ilu Ukraińców zginie to każdy ma to gdzies.
@Szinako: A porównałeś sobie łączne lotnictwo Rosji i biednej Ukrainy która od dwóch lat walczy z całym rosyjskim lotnictwem? XD
@arkan997: I co to Ukraińskie lotnictwo robi od początku tej wojny? Jedynie co to co jakiś czas wypuszcza rakiety o większym zasięgu i tyle. Jedyne co trzyma rosyjskie lotnictwo w ryzach to ukraińska obrona przeciwlotnicza, która w chwili wybuchu wojny była najliczniejsza w Europie po .... Rosji xD.
@arkan997: Dobicie Ukrainy absolutnie jest w zasięgu możliwości Rosji. Nawet obecnie mają szanse - przy założeniu jakiś poważnych problemów wewnętrznych na Ukrainie. W przypadku ich braku i ponownego zamrożenia konfliktu, Rosja w swoistej III rundzie, myślę że nawet wcześniej niż te 10-15 lat, które ty zakładasz, także sądzę że wygra z osłabioną wojnami Ukrainą.
Edit: jestem głupi, nie przeczytałem legendy xD
Swoją drogą, jestem przekonany że trumpowska Ameryka by nas sprzedała w zamian za rosyjski pakt antychinski
@selflessness: a czy czasem nie jest tak, że to właśnie to co przed chwilą przywołałeś stanowi po części tą rozpowszechniana propagandę strachu wobec roSSji ?