Aktywne Wpisy
Goronco +162
przecietny_facet +113
Idę na balkon #!$%@?ć sąsiada z piętra wyżej. Znowu będzie darł ryja "proszę pana moje dziecko ma astmę, proszę tu nie palić bo pana zgłoszę do spółdzielni"
#nieruchomosci #kawa #sasiedzi
#nieruchomosci #kawa #sasiedzi
Ja codziennie dojeżdżam drogą krajową 25 km do pracy i irytuje mnie jak na prostej pustej drodze ktoś nagle zmniejsza prędkość o 20-30 km/h.
Kolejne zachowanie które mnie denerwuje to nieumiejętność korzystania z pasa włączającego/rozbiegowego. Zamiast dojechać na spokojnie do końca i trochę się rozpędzić to wjeżdżają prosto pod maskę z małą prędkością.
Oczywiście tych zachowań jest znacznie więcej, więc otwieramy nitkę i wymieniajcie jakie zachowania polskich kierowców was irytują.
#samochody #motoryzacja
to co wymieniłeś i 99% reszty wynika wprost z tego
powyższe to jest największy problem na polskich drogach, nie prędkość
@DROP_TABLE_Usernames: Bo wtedy ty stajesz sie polaczkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Znając drogę do pracy wiem kiedy jakim pasem jechać, bo wiem że np zaraz jest zawrotka i ktoś będzie zmieniał 3 pasy na raz i hamował komuś na lewym przed maską. Od razu odbijam na prawy, bo wiem, że ten z lewego będzie
Wśród innych uczestników ruchu drogowego to irytujące jest zatrzymywanie się pieszych przy przejściu i prowadzenie debat z sąsiadem w miejscu, no i oczywiście rowerzyści wjeżdżający i zjeżdżający z chodników przed maskę kiedy im pasuje.
@Tortcebulowy: A potem przyspiesza... A potem znowu zwalnia. Jakby ludzie nie panowali nad mięśniami w nodze, żeby trzymać ten pedał jednolicie wciśnięty i jechać ze stałą prędkością.
Oprócz tego: dojeżdża taki do lekkiego łuku - noga na hamulec. Auto jedzie z przeciwka? Noga na hamulec. Pieszy idzie
co to znaczy?
e tam, teraz to już jest stosunkowo mało aut z głośnymi wydechami. Gorzej było jeszcze >10 lat temu, te wszystkie tuningowane golfy itp. Nawet jak sie trafi to chwile popierdzi i pojedzie dalej, nic strasznego. Teraz jak ktoś taki się trafi to zwykle jest to jakaś konkretna fura typu mustang czy corvette, aż fajnie tego posłuchać.
@Endriu_ Oprócz tego:
@DROP_TABLE_Usernames: Prawda, polska to jest kraj w którym jeżdżąc przepisowo ludzie potrafią mieć do ciebie ból dupy.
Tutaj w Beneluksie nikt się nigdzie nie spieszy, jak jest korek to każdy kulturalnie się toczy, a w Polsce? Debile się spieszą nie wiadomo gdzie, wyprzedzają na trzeciego, na ciągłej, pasem awaryjnym, mrugają światłami i trąbią. Jak jest korytarz życia na autostradzie, to zawsze się znajdzie co najmniej kilku idiotow,
1. #!$%@? sie na skrzyzowanie bez mozliwosci zjazdu
2. Z rondami juz jest lepiej ale nadal slabo
3. Jechanie 60/h na pasie rozpiegowym i z partyzanta pod auta 120/h
4. Pedalarze na drogach gdy obok sa sciezki
5. Piesi wchodzacy na przejscie jak swiete krowy nie patrzace na otoczenie (od kiedy w szkole nia ucza lewo prawo lewo?)
@Cztero0404 Bo w polsce
@LoopyMajestic: Totalnie nie miałem na myśli tego, sam uważam iż na drogach jest za dużo znaków na przykład bezsensu nawet na drogach osiedlowych. Chodziło mi o osoby które to łamią te przepisy w ordynarny sposób typu ktoś jedzie pod prąd jest na twoim pasie i jeszcze trąbi.
@Tortcebulowy: może to dlatego że właśnie wjechał do terenu zabudowanego?