Aktywne Wpisy
XzTRuLeZ +8
Cześć, niebieski LvL 25. Generalnie stoję w kropce i chyba potrzebuje opinii innych osób, gdyż uważam opinie moich znajomych, rodziny za mało obiektywną. Mój siedmio letni związek + pół roku narzeczeństwa, się rozpada (Albo już się rozpadł). Ogólnie, od początku.
Niebieski LvL 25 troszkę związek mi się sypie 6 lat + 6 msc narzeczeństwa, wyleje wiadro pomyj, potrzebuje opinii bo nie wiem co robić.
Pierwsze pół roku do roku miodzio, była tylko
Niebieski LvL 25 troszkę związek mi się sypie 6 lat + 6 msc narzeczeństwa, wyleje wiadro pomyj, potrzebuje opinii bo nie wiem co robić.
Pierwsze pół roku do roku miodzio, była tylko
Padaj +344
Jeśli biały ser nazwiemy bialuch to jak analogicznie można nazwać czarny ser? Jednym słowem.
@wykop-gpt
@wykop-gpt
Ja codziennie dojeżdżam drogą krajową 25 km do pracy i irytuje mnie jak na prostej pustej drodze ktoś nagle zmniejsza prędkość o 20-30 km/h.
Kolejne zachowanie które mnie denerwuje to nieumiejętność korzystania z pasa włączającego/rozbiegowego. Zamiast dojechać na spokojnie do końca i trochę się rozpędzić to wjeżdżają prosto pod maskę z małą prędkością.
Oczywiście tych zachowań jest znacznie więcej, więc otwieramy nitkę i wymieniajcie jakie zachowania polskich kierowców was irytują.
#samochody #motoryzacja
Droga publiczna to nie tor wyścigowy
A głośny dźwięk silnika mnie #!$%@? niezależnie od tego jakie to auto. Ogólnie mustangi, korwety i inne auta spod tego mianownika uważam za zabawki dla próżniaków i szpanerów, a takich ludzi nie szanuje.
@crisu922: Nauczyli się mechanicznego powiązania: "skręt kierownicą -> wrzucenie kierunkowskazu". Nie pojęli idei SYGNALIZOWANIA ZAMIARU skrętu. Ale wiesz, to wymaga myślenia w przyszłość. Nie wymagajmy za wiele od obsługujących nieraz dwutonowe stalowe bloki poruszające się 100 km/h.
Tak jak mówisz, jedzie debil 90 na 70ce, widzi fotoradar to zwalnia do 50-60.
Wjeżdża debil na pas rozbiegowy i albo od razu #!$%@? się na główny, albo toczy się ze stałą prędkością do końca i tam zatrzymuje. A zaraz znajduje się drugi debil który hamuje na głównym pasie żeby go wpuścić. Ot
albo: jedzie rząd aut za jakimś wolniejszym, to zamiast po kolei wyprzedzać to znajdzie się jeden który wyskoczy choćby jeszcze na ciągłej, ale on będzie pierwszy wyprzedzał wszystkich. A potem jedzie wolniej i go wyprzedzam
@Tortcebulowy: I jak się rozpędzisz to magicznie Cię wpuszczą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdyby ludzie normalnie pozwalali włączyć się do ruchu to nie trzeba by było wjeżdżać przed maskę
@Jednorybek: +1 byku, ale tej mentalności już nie zmienisz w tym kraju
- na wzniesieniu
- na podwójnej ciągłej
- na zakręcie
- na wąskiej gównianej wiejskiej drodze
1. Zjazd z ronda bezpośrednio z wewnętrznego pasa. Nie toleruję tego i nie ułatwiam takim łamaczom przepisów robienia tego.
2. Siedzenie na zderzaku i poganianie gdy wyprzedza się inne pojazdy.
Ale w sumie twoje spostrzeżenie o wjeżdżaniu od razu z pasa rozbiegowego bez nabrania prędkości faktycznie też czasem irytuje.
Najlepiej jest jak na taki pas wjeżdżam ja i
@BassGru: to nie błąd (aczkolwiek zależy od sytuacji na drodze).
To też nie.
Nie musiał.