Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam działkę budowlaną po dziadku w mieście na obrzeżach. Ile zapłącę za budowę domu murowanego 50m^2? do stanu deweloperskiego? Na internecie pisze że zmieszczę się 5000 za m2 razem z robocizną. Zależy mi na małym domku 2/3 pokoje. Czy jest różnica że jest malutkie piętro czy parter? Bardziej chodzi mi o koszty za m2 do stanu deweloperskiego przez firmę która zrobi wszystko. Nie mam jeszcze przygotowanych fundamentów. I jeszcze jedno pytanie czy dom modułowy jest droższy do postawienia o takim metrażu niż taki domek 50m^2 murowany? #dom #nieruchomosci #remontujzwykopem #remont #dom

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jest różnica, piętro to dodatkowy kosz.

5000zl zł m2 to powinieneś się zmieści z wszystkim, okna, drzwi itp w zależności oczywiście co wybierzesz i mówimy tutaj o 50m2 na jednym poziomie.

Dlaczego piszesz z anionima?
  • Odpowiedz
@mkorsov: @mirko_anonim Dobrze ci tu kolega podpowiada znam kilka ludzi co kupywali mieszkania 45 metrów i mówili na co mi wiecej, a po kilku latach myślą o czymś większym. Budowa 50 czy 70 to nie jest duża różnica finansowa, za to potem masz miejsce odkładać rzeczy i jest przestrzenniej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zawsze możesz sprzedać działkę i dołożyć sobie do mieszkania/ jak koniecznie chce taki mały domek to chyba mieszkanie o podobnym metrażu bardziej się opłaca (niższe koszty ogrzania/ utrzymania nieruchomości)
  • Odpowiedz
I jeszcze jedno pytanie czy dom modułowy jest droższy do postawienia o takim metrażu niż taki domek 50m^2 murowany?

@mirko_anonim: nie, choc wiele firm naciaga i przegina oferty.

50m2 to jest za malo na mieszkanie, co dopiero dom. Porzadny garaz tyle ma
  • Odpowiedz