Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zdarzyło wam się być z kobietą która dużo więcej od was zarabiała?
Jak wyglądało u was rozliczanie się u was np. za knajpy, wakacje, wspólne mieszkanie?
Zdarzyło się wam że to dziewczyna łożyła więcej na związek?
Nie czuliście się z tym źle i niemęsko?

Moja dziewczyna zarabia dużo ode mnie bo jest Software Architectem w IT, ja natomiast pracuję w branży logistycznej na stanowisku team leadera. U mnie na rękę jest 9k, u niej zarobki ponad 25k miesięcznie. Trochę ciężko jest mi iść w górę z zarobkami bo wyżej mogę być co najwyżej menadżerem ale bardzo ciężko jest o awans bo mam zaledwie rok doświadczenia w leadershipie.

Spotykamy się od roku, powoli rozmawiamy o wspólnym mieszkaniu, ale ona ma dość wysoki standard życia i obawiam się że finansowo nie uciągnę gdy np. ona chciałaby po połowie jakieś luksusowe mieszkanie wziąć. Obecnie ona za swoje mieszkanie które jest kawalerką ale w bardzo wysokim standardzie płaci prawie 5k zł na powiślu. Ona lubi chodzić po drogich knajpach, lubi też w dobrych hotelach spać na podróżach, zawsze te koszty braliśmy po połowie, ale nie ukrywam że dla mnie to był za duży wydatek. Chciałem z nią o tym porozmawiać ale boje się że to może wpłynąć negatywnie na nasz związek.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ktoś tu kiedyś proponował "eleganckie" rozwiązanie - wspólne konto i oboje wpłacacie umówiony % pensji na wszystkie wydatki, reszta na własne zachcianki
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Są dwa rozwiązania. Ona płaci więcej, bo więcej zarabia albo dostosowujecie poziom wydatków do twoich zarobków. Ewentualnie stwierdzacie, że to nie jest wykonalne.
Dwie osoby zarabiające po 9k mogą żyć na dobrym poziomie, więc przy obniżeniu standardu tragedii też nie będzie.

Tak czy inaczej, trzeba porozmawiać jak, to widzicie.
  • Odpowiedz