@crookedman: aha, ''jedź i porozmawiaj z ludźmi'', świetne źródło historyczne. ( ͡°͜ʖ͡°) Pewnie powiedzą mi o biednych Łatankach, co to ich ''bandyta Łogiń'' zabił. Szkoda, że ''ludzie'' nie wspomną, że ''Ogień'' odstrzelił tylko paru złodziei i bandziorów, kradnących ludziom konie.
@bndkt15: napisałem, że powiesili kobietę jego ludzie bez wiedzy ''Ognia'' wskutek donosu zazdrosnej baby ze wsi. ''Ogień'' ich za to potem rozstrzelał.
Czyli zachował się bardzo uczciwie, ukarał ich za morderstwo, nawet jeśli byli przekonani, że postępują słusznie.
@IIWSwKolorze1939-45: wyobraź sobie, że tak można. Przeczytam całość na pewno, teraz tylko na szybko dodałem komentarz, żeby nie zapomnieć później. Szukałem pewnych rzeczy w tekście i ich nie znalazłem, więc się odniosłem do tego, co pominąłeś. Do tego co napisałeś odniosę się po przeczytaniu całości. Chyba sprawiedliwe podejście?
Ale zakłamane lewactwo wyje i kłamię. Dobrą robotę robisz miras. Warto pisać prawdę, szczególnie jak nawet ministrowie nieuki od #tusk kaleczą polską historię.
@IIWSwKolorze1939-45: ta zarzucana co pronoemieckość to chyba niekoniecznie z tego wpisu. Pamiętam jeszcze jak publikowałeś na Facebooku i sam kojarzę wpis (chyba o wojnie na morzu, ale pewny nie jestem) gdzie pisałeś o niemieckich żołnierzy jak o rycerzach spod czarnego krzyża czy coś takiego. O Rosjanach z kolei jako o mordercach spod czerwonej szmaty.
I o ile nie lubię ani jednych ani drugich to pamiętam, że sporo było takich (jak
@KiloEchoSierra: o Sowietach piszę, że ''łobuzy spod czerwonej szmaty'', choć już mniej, niż kiedyś. A czemu? Bo w Polsce nadal jest pełno ludzi, którzy ich nazywają ''wyzwolicielami'', wybielają ich zbrodnie, tłumaczą, relatywizują, wygładzają. Robią to samo, za co w przypadku nazistów nazwanoby ich negacjonistami. Niemców nie muszę jechać, o ich zbrodniach wiedzą wszyscy. Zresztą, moje wpisy teraz, a wpisy z 2017 roku to są zupełnie inne bajki. Ale miło, że
Czyli zachował się bardzo uczciwie, ukarał ich za morderstwo, nawet jeśli byli przekonani, że postępują słusznie.
Idź się napij lub na roksę bo masz jakiś sam problem.
@IIWSwKolorze1939-45: wyobraź sobie, że tak można. Przeczytam całość na pewno, teraz tylko na szybko dodałem komentarz, żeby nie zapomnieć później. Szukałem pewnych rzeczy w tekście i ich nie znalazłem, więc się odniosłem do tego, co pominąłeś. Do tego co napisałeś odniosę się po przeczytaniu całości. Chyba sprawiedliwe podejście?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ale zakłamane lewactwo wyje i kłamię. Dobrą robotę robisz miras. Warto pisać prawdę, szczególnie jak nawet ministrowie nieuki od #tusk kaleczą polską historię.
Pamiętam jeszcze jak publikowałeś na Facebooku i sam kojarzę wpis (chyba o wojnie na morzu, ale pewny nie jestem) gdzie pisałeś o niemieckich żołnierzy jak o rycerzach spod czarnego krzyża czy coś takiego. O Rosjanach z kolei jako o mordercach spod czerwonej szmaty.
I o ile nie lubię ani jednych ani drugich to pamiętam, że sporo było takich (jak