Wpis z mikrobloga

• 0
@its_over_for_chlop możliwie dużo szuflad w dolnych szafkach w kuchni zamiast zwykłych otwieranych szafek.
Nie rób drewnianych lub kamiennych blatów które są drogie a łatwo je zniszczyć lub zapuścić
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop: suszarka do ubrań to must have w bloku, robot sprzątający, ergonomiczna płyta indukcyjna, abyś klika dokładnie w jaki numer chcesz, a nie plus/minus, bateria prysznicowa termostatyczna, kopana szafka pod zlewem (lekko dotykasz kolanem i sama wyjeżdża). Ogólnie polecam meble i kuchnie z Ikea jak chcesz w przyzwoitej jakości nie za jakiś ogromny hajs. No i duży drapak dla kota, najlepiej z kilkoma leżyskami - taki pod sufit.
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop: Akurat niedawno skończyłem remont, więc podrzucam pomysły od siebie:
- włączniki krzyżowe tam gdzie warto (np. przedpokój przy wejściu i wyjściu),
- prysznic z termostatem,
- bezkołnierzowa miska wc,
- bardziej ciemniejsze niż jaśniejsze fugi w łazience/wc,
- bez fikuśnych żyrandoli (by szybciej je
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop: 1. Szafa przy wejściu powinna na samym dole mieć wnękę na całą głębokość do ściany i 20-30cm w górę żeby można było pod nią schować buty.
2. Każda szafa z drążkiem i wieszakami powinna być głęboka na przynajmniej 60cm bo rękawy będą się podwijać przy zamykaniu.
3. Miękkie światło gdzie się da. Daruj sobie jakieś żyrandole z miliardem żarówek, które swiecą kierunkowo, jakieś kinkiety i inne takie p--------y. W
P.....o - @itsoverfor_chlop: 1. Szafa przy wejściu powinna na samym dole mieć wnękę n...

źródło: ee9d865ddf9f46e78087cb31f11e3c84

Pobierz
  • Odpowiedz
Smart swiato w sypialni to rewelacja

@gorzki99: Wszelkiej maści smart home'owe wynalazki są fajne do czasu aż:
1. Ktoś się przebije przez dziadowskie zabezpieczenia, czyli każde w tych wspaniałych "smart" urządzeiach i potem wgryzie w sieć domową. Ale to raczej trzeba mieć pecha, żeby trafiło przypadkiem na ciebie.
2. Bardziej prawdopodobne, że producent stwierdzi, że sprzedaż nowego modelu słabo idzie i zbrickuje ten szajs aktualizacją.
3. Jak masz wszystko spięte na chmurze to jeszcze
  • Odpowiedz
@anthoris: zależy jak gotujesz, ja mam 45 i wstawiam ja 2x dziennie przy intensywnym gotowaniu. W życiu bym nie wziął 60 cm bo bym musiał myć ręcznie zanim ją zapewnie, a garnkow i misek potrzebuje
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop:
- peszel pod kable tv.
- lampa uruchamiająca się na ruch w przedpokoju i garażu.
- duża zmywarka.
- podwójna lodówka.
- duży kaloryfer w łazience obok prysznica.
- nie kupuj najtańszych włączników, kranu, baterii, zlewu. W totalu zrobi to mała różnice i te rzeczy dotykasz najczęściej.
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop lepsze panele (nie wymienia się tego raczej..) oraz drzwi wewnątrz mieszkania, lepiej dopłacić i kupić jakieś lepszej jakości.

Ja na drzwiach przyzydzilem i strasznie się potem wkurzałem.
  • Odpowiedz