Aktywne Wpisy
Krole +5
Wpadłem na ten materiał YT i pod koniec sprawdziłem ile wydałem kasy na Steam i O: K---A
BTW ile wydaliście na gry w Steam?
jak sprawdzić: Pomoc - Pomoc techniczna Steam - moje konto - Dane powiązane z Twoim kontem Steam - Wykorzystane środki zewnętrzne
#gry #pcmasterrace #steam #komputery
BTW ile wydaliście na gry w Steam?
jak sprawdzić: Pomoc - Pomoc techniczna Steam - moje konto - Dane powiązane z Twoim kontem Steam - Wykorzystane środki zewnętrzne
#gry #pcmasterrace #steam #komputery
faramka +185
Powierzchnia parków/terenów zieleni (miejsc dostępnych dla 2 milionów mieszkańców) w #warszawa : około 930 hektarow
Powierzchnia ROD w Warszawie (miejsc dostępnych dla działkowców i ich gości): 1200 hektarów
Powierzchnia Warszawy: 53000 hektarów.
Czyli rod zajmują 2,5% powierzchnia warszawy, a parki jakieś 1,8%.
#rod
@Paayor: IMO trochę nieuczciwe porównanie, bo sporą cześć Warszawy zajmują lasy, które są dobrze urządzone pod względem rekreacyjnym, a to pewnie 2, jak nie 3 razy więcej niż same parki.
Komentarz usunięty przez moderatora
Tymczasem rody są obrabiane siłami i środkami osób prywatnych i obsadzone zielenią znacznie gęściej. Moim zdaniem trzeba je zreformować, a nie likwidować - otworzyć, żeby można
Pomysł przerobienia ich na wolnostojące obiekty bez żadnych ogrodzeń jak najbardziej tak, coś na styl domków letniskowych u jednego właściciela.
@motokate: no przykładowo tak. Jakoś nie widać tych pustek o których działkowcy mówią
@scophthalmusmaximus: *naszej działki. Ta działka należy do miasta a nie do ciebie kotku kochany
@Paayor: A podaj ile działek ROD na to przypada?
@Paayor: podałeś tylko powierzchnię parków, a napisałeś też "/terenów zieleni". Zakładam, że posiłkowałeś się danymi stąd. Wg danych BIPu z 2022 zagospodarowanych terenów zielonych jest 1066 ha, niezagospodarowanych 2862 ha. Dodaj do tego lasy i inne tereny zielone. Taki Lasek na Kole to 43,19 ha w środku miasta z placami