Aktywne Wpisy

zwykly_szarak +334
źródło: 1000008426
Pobierz
moll +23
Prawie 13 lat z jednym awatarem i na przestrzeni lat coraz więcej p-----------k do postaci Małej Mi, bo nieeee, nie mogę po prostu lubić bajki Muminki, ja się na 100% utożsamiam z Małą Mi w wersji jej "popkulturowego" odbioru (który nie istniał w takiej postaci w momencie, kiedy wstawiałam ten obrazek na profilowe) i należy mi się z tego tytułu mniejsza lub większa analiza mojej nieskromnej osoby przez pryzmat postaci fikcyjnej plus
Zmieniać czy nie zmieniać obrazek profilowy?
- zostaw jak jest 65.6% (382)
- zmieniaj śmiało 9.3% (54)
- chcę budyń 25.1% (146)

Znajomych(znajome) się poznaje wszędzie tam gdzie bywasz poza pracą i poza domem.
Nie wskażę konkretnie, bo każdy lubi co innego i bywa w innych miejscach, każdy ma inne hobby, zainteresowania, czy sposób spędzania czasu
Ale zaraz Cię wyśmieje banda beznadziejnych przypadków z fobią społeczną, w ślad za nimi sugestię o terapii wyśmieje grupa przegrywów, którzy byli na jednej czy dwóch terapiach i nie zadziałało. Poziom polskiej psychologii to jedno, ale niektórym przegrywom serio się wydaje, że terapeuta odczaruje im baniak w jeden tydzień. U niektórych nie pomoże nawet żadna terapia, jeśli
Jakiś dojazd do miasta masz. Raz na tydzień choćby możesz pojechać. To lepsze niż zupełnie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Terapia zajmuje się co najwyżej fobią społeczną, a nie słabymi social skillami. Tym się zajmuje trening umiejętności społecznych, którego w Polsce nikt nie chce prowadzić dla
Akurat geny mają znaczenie, jest dużo badań i opinii ludzi, że jak ma się już taki autyzm to w sumie terapia dorosłemu niewiele da.
Wystarczy mieć słabe skille społeczne ( nawet nie zadna fobie tylko po prostu nie jesteś dynamiczny) i pozamiatane.
Bo? Co jest nieprawdziwego w tym co napisałem: "Znajomych(znajome) się poznaje wszędzie tam gdzie bywasz poza pracą i poza domem." ?
To oczywiste że w wieku 30-35 się poznaje ludzi wszędzie, ale właśnie wszędzie poza domem i poza pracą. Wiem z własnego doświadczenia. Teraz jestem w wieku 35-40 i jest tak samo, poznaję dużo nowych ludzi,
Nie rozumiem jak można zwalać to na wiek, o to mi chodziło. Zobacz ile jest takich wpisów "jak poznać znajomych w wieku około 30" itp. To brzmi tak jakby ci ludzie uważali, że w młodszym wieku łatwiej poznawać ludzi, a w wieku 30 nagle jest to niemożliwe. A dokładnie w
Ale dlaczego zakładasz że wszyscy którzy nie wiedzą jak znaleźć znajomych mają braki z całego swojego życia? Może wielu osobom niewiele trzeba by wyszli do ludzi, a w tym terapia im może