Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +70
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Anonim5 +880
Czemu chcesz zniszczyć RODOSy trollu?
Nigdzie tego nie napisałem
Rodosy to fajna inicjatywa, ale nie w środku miasta,
w Warszawie zamknięte ogródki są dosłownie 10 metrów od stacji metra.
W tym przypadku to marnowanie terenu, wokół którego miasto już zbudowało infrastrukturę.
Likwidacja RODOS to wywłaszczenie ludzi
RODOsy są dzierżawione i są własnością publiczną, dzisiaj to idealny przykład zawłaszczenia przestrzeni publicznej przez mała grupkę a później spekulowania i odsprzedawania drożej prawa do korzystania z niej.
Oddajmy wreszcie ten publiczny teren wszystkim polakom.
Jeśli uwolnisz RODOSy to powstanie tam 99% betonu, jesteś naiwny jeśli myślisz inaczej.
Oczekuję, że stworzymy tam jakąś przestrzeń miejską na podstawie planu i dogłębnych konsultacji społecznych.
I oczywiście dopuszczam że część ziemi zostanie sprzedana deweloperom pod budowę mieszkań.
Ale logika typu - nie róbmy bo i tak rozkradną można przenieść absolutnie na każdą inicjatywę państwa. Nie budujmy autostrady, bo ktoś się dorobi na przetargu, nie budujmy CPK bo partyjniacy wykupili najlepsze grunty w okolicy, nie kupujmy czołgów z zagranicy, bo lobbyści zarobią.
#nieruchomosci #warszawa #przemysleniazdupy
@analboss: to może zakażmy spekulacji mieszkaniami i dodajmy podatek kastralny? a nie, to niedobra jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jozef-dzierzynski: Jest różnica pomiędzy handlowaniem swoją własnością a czymś co nawet do ciebie nie należy.
@dran2: nie ma żadnej róznicy, ba, spekulacja mieszkaniami przyczynia się do większej krzywdy niż te rodosy. Ale dobrze, widać czyje interesy reprezentujesz
@dran2: zobaczysz te parki jak świnia niebo
http://www.miejskiblog.pl/kanaly-napowietrzajace-oczyszczaja-warszawe/
A co się stanie klinom napowietrzającym jak je zamienimy w parki?
@niewiemjakiwybrac wciąż lepsza opcja niż pozwalanie na samowolki budowlane i robienie syfu w centrum miasta zgrai emerytów
@analboss: w jaki sposób zamierzasz uchronić tą przestrzeń przed zabudowaniem wysokimi blokami i biurowcami?
zara temat się wyczerpie i znudzi, spokojnie XD
czemu warszawiak uprawiający ROD 50lat ma oddać teren, żeby aktywista spod Łodzi mogl sobie konia klepac do nowej inwestycji developerskiej w "jego mieście" xD
prawda jest taka, żę samorządy nie chcą ruszać rodów czy garaży bo te należą tylko i wyłącznie do mieszkańców, którzy później wybierają ten
@analboss: A ja mog poprzeć likwidację rodosów jedynie w przypadku kiedy nie będzie przekształcania terenów zielonych w betonozę.
argument o zamykaniu rod
działki są zamykane bo są kradzieże i akty wandalizmu
to może dajmy PZD albo poszczególnym rodom w tych fajnych lokalizacjach pieniądze na alejki, ławki, tablice informacyjne czy nasadzenia i kase na ciecia co by otwierał i zamykał bramy 10-18, będą otwarte wtedy