Aktywne Wpisy
Shyvana +500
Od mniej więcej 10 roku życia chciałam zostać prawnikiem.
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Mjakson84 +199
Trochę mnie striggerowała ta akcja z oczernianiem RODów, więc wytłumaczę na moim przykładzie dlaczego ROD jest potrzebny i jak wiele bredni pojawia się ze strony ignorantów.
Mam 34 lata, jestem programistą ze stosunkowo dobrą pensją, "za pandemii" wziąłem z żoną mieszkanie w kredyt (w wieku 30 lat, późno, bo sam odkładałem przez lata na wkład własny). Żona jest architektem krajobrazu, ale nie było szans żebyśmy się rzucili na dom z działką by
Mam 34 lata, jestem programistą ze stosunkowo dobrą pensją, "za pandemii" wziąłem z żoną mieszkanie w kredyt (w wieku 30 lat, późno, bo sam odkładałem przez lata na wkład własny). Żona jest architektem krajobrazu, ale nie było szans żebyśmy się rzucili na dom z działką by
#lewackalogika #bekazlewactwa #pieklokobiet #p0lka
@SgtPepper1942: no faktycznie xD Nie chcę mieć już dzieci, ale nie mogę podwiązać sobie jajowodów. Za to jeśli zajdę w ciążę i płód będzie miał wadę to nie mogę go usunąć. Wtedy czeka mnie trudna ciąża i śmierć dziecka albo zajmowanie się chorym dzieckiem do końca życia. Faktycznie nie ma o co walczyć.
@leeaxe 1 - ja tym bardziej
2 - a to chyba proszę pisać list do Watykanu.
Jeżeli nie trollujesz to radzę iść na terapię do kogoś kto potrafi stosować empatyczna konfrontacje.
Czy mężczyzna ma możliwość aborcji ekonomicznej?
@jfrost: nie no jak - a prawo kobiet do rownego wieku emerytalnego to gdzie? A prawo kobiet to równych norm w pracy to gdzie? Dużo można by wymieniac, np. służba wojskowa - też kobiety są dyskryminowane poprzez brak obowiązkowej kwalifikacji wojskowej
#2 Przecież są zakonnice… jakoś nie słyszałem bólu dupy facetów, że nie mogą zostać zakonnica Lol
#3 Przytlaczającą większość facetów to szczególnie obchodzi a na bank nie sa przeciw
O kurrr, aż trzeba zachować screena tych idiotyzmów
Już pominę fakt, że to kobiety mają więcej praw, dodatkowo mając mniej obowiązków, co jest zapisane zarówno w konstytucji, jak i szeregu ustaw.
@zbiggniew_wodeccki: Bzdura, masz takie prawo tylko musisz później ponieść tego konsekwencje ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
To najlepsze XDD
Ja bym chciał zostać rabinem. Albo wstąpić do KATOLICKIEGO zakonu urszulanek.
I też nie mogę. Co za dyskryminacja...
@leeaxe: ja jako facet też nie mogę decydować czy mogę donieść ciążę czy ją przerwać - może z trochę innych powodów niż kobiety (bo nie mogę w ogóle zajść w ciążę) ale mimo wszystko nie mogę więc raczej jest to równouprawnienie