Aktywne Wpisy
kaszaamanna +605
Po dziesięciu latach biernego przeglądania forum przyszedł niestety dzień w których chciałbym poprosić Was o dobre myśli i modlitwę. U mojej 30 letniej żony zdiagnozowano nowotwór z przerzutami - rokowania są kiepskie ale się nie poddam.
Dla nas i naszej małej córki . Dziękuję za każdą dobrą myśl..
Dla nas i naszej małej córki . Dziękuję za każdą dobrą myśl..

gadatos +50
Jeśli chodzi o psy i temat na wykopie który ostatnio jest często poruszany.
Sezon rowerowy już się skończył, ale przez 5 miesięcy krótkiego i brzydkiego sezonu kolarskiego, przeżyłem jakieś 20 ataków psów, które próbowały mnie zrzucić z rowera.
Czysto hipotetycznie jeśli z--------m takiemu psu z buta uzbrojonego w SPD, który atakuje mnie na drodze publicznej, to czy coś mi za to grozi? Słyszałem o sytuacji że gość w obronie własnej został skazany na
Sezon rowerowy już się skończył, ale przez 5 miesięcy krótkiego i brzydkiego sezonu kolarskiego, przeżyłem jakieś 20 ataków psów, które próbowały mnie zrzucić z rowera.
Czysto hipotetycznie jeśli z--------m takiemu psu z buta uzbrojonego w SPD, który atakuje mnie na drodze publicznej, to czy coś mi za to grozi? Słyszałem o sytuacji że gość w obronie własnej został skazany na
źródło: images
Pobierz

- ja nie wierzę w to cpk
- tu jest taki raport, taki raport, śraki raport
- a kto go zlecił?
- każdy rząd od mieszka II
- ale ja nie wierzę i co mnie pan zrobisz?
#kanalzero #cpk
Nom, za czasów pierwszych rządów platformy latały a380 i jumbo jety które teraz idą na śmietnik historii bo linie lotnicze idą w tanie lekkie dwusilnikowe samoloty bo hub and spoke się nie sprawdza tylko point to point, więc cpk jest na bakier z nowoczesnością
@marcelus: nieprawda. A380 okazał się niewypałem. Finansowo projekt uratowali szejkowie kupując hurtem.Ostatnie zamówenie było w 2018 i w 2019 ogłoszono zakończenie produkcji i dostarczano tylko to co już było zamówione. To jeszcze czasy przed pandemią.
Koncpekcja wielkich hubów się nie sprawdziła i tyle.
A380 to zawsze był vanity project, pokaz że można budować tak wielkie samoloty, z ograniczoną używalnościa: nie mogą na przykład przewozić cargo. Ale na wielkich
Cytuję kolegów moich co zajmują się rynkiem lotniczym. Cały biznes idzie w poin to point, samoloty robi się pod point to point. Hub and spoke pod kątem ruchu pasażerskiego to jest pieśń przeszłości.
Inwestycje wokół cpk czyli terminale cargo, kolej szybkich prędkości można robić bez cpk itd.
Ale to i tak nie jest clue problemu. Pis