Aktywne Wpisy
BozenaMal +204
mirko_anonim +35
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja siostra chce kupić mieszkanie "inwestycyjne" na kredyt i zwróciła się do mnie o opinie. Dlaczego inwestycyjne? Bo mieszka u rodziców, nie ma żadnych wydatków, zarabia okej, rodzice jej dają 300,000 wkładu a znalazła fajną ofertę na otodom.
Dlaczego o opinie starszej siostry? Bo pracuję za granicą jako syndyk i mam za pasem CPA.
Siadłam po pracy i przez parę godzin robiłam jej symulacje. Przy wkładzie 300,000 i
Moja siostra chce kupić mieszkanie "inwestycyjne" na kredyt i zwróciła się do mnie o opinie. Dlaczego inwestycyjne? Bo mieszka u rodziców, nie ma żadnych wydatków, zarabia okej, rodzice jej dają 300,000 wkładu a znalazła fajną ofertę na otodom.
Dlaczego o opinie starszej siostry? Bo pracuję za granicą jako syndyk i mam za pasem CPA.
Siadłam po pracy i przez parę godzin robiłam jej symulacje. Przy wkładzie 300,000 i
Zabrakło najważniejszego tagu - #nieruchomosci
moim zdaniem takie pęknięcia na ścianie nośnej na PARTERZE to już powód do poważnego niepokoju. Na to naciska ile, kilkanaście ton na m^2 z górnych pięter?
Victoria niby nie używa już Łucz-buda do budowy, no ale.. to nie pierwsza fuszerka tego wykonawcy. I trochę gorąco by mi było, gdybym podpisał u nich tą umowę na klitkę 900k koło przejazdu kolejowego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wspomóżcie kolegę radą - https://wykop.pl/wpis/74903197/jako-ze-wykop-to-ogromna-moc-moze-w-takim-razie-kt
To co na budowach się o----------o w ostatnich latach to jest dramat.
Przy skokach cen materiałów/robocizny przy szalejącej inflacji jaka była w 2020-2022 szczególnie trudno było zachować jakość więc robiono po kosztach. Zwłaszcza że klient i tak brał wszystko na etapie dziury w ziemii.
@statystyczny_yt: . Sam budynek postoi, ale wszystko na co nie masz wpływu to lubi się w "fajnych" momentach zepsuć. Remont windy 6msc,
coś jest nie tak z takimi kamienicami?
Komentarz usunięty przez autora