Ja zawsze warzywa i owoce zapakowane fabrycznie w folie wyciągam z tej folii, folie zostawiam w sklepie, a do kasy samoobsługowej biorę tylko kod kreskowy. Taki mały protest przeciwko bezsensownemu generowaniu śmieci u mnie w mieszkaniu.
jprdl ale ludzie dają z siebie głupców robić. Takiego kalafiora kupuje się od rolnika na sztuki. W tej chwili normalna cena w hurcie to jakieś 8-10zł. Biedra dostaje za mniej niż połowę tego. Bez liści waży z kilo albo lepiej. Nawet w promocji i bez liści mają 50 % narzut ale przecież trzeba ludzi wycisnąć na ile się da... A jak inny sklep zrobi cenę 12 za szt to przecież będzie kosmos
@owsikalfred W markiecie nowy pomysł dali Kafafix na sztuki Godom Wom- to nie wypali Znajac ich cyganskie sztuczki Skurczy sie "sam" Bedzie zbyt maly Basta ludzią tej nauczki Mniejszy on od Twojej pały Nic nie dadza gusła, różdżki Robic beda na Nas wały Stare Baby w kolejkach jak stojo Tak dalej beda stały Jak snieg kalafior bialy Z liscmi dzis w sprzedaży
@AlKaczone: wg twojej kretyńskiej argumentacji produkty powinieneś kupować inaczej niż są wystawione w sklepie i gazetce XD to trzeba być kretynem by obrabiać gotowy produkt XD
W poniedzialek 5.02 w Biedronce papier toaletowy Queen 40 rolek 25,99zl/opak, a w Lidlu 11% drozej niz w Biedronce, papier toaletowy Floralys 40 rolek 28,99zl/opak. Oferta Lidl z gazetki. A do tego w Biedronce 20zl rabatu od razu jak wydasz min. 299zl z karta MB. Tylko 5.02
jako że biedronka pochodzi z portugalii i nazywa się tam "pingo doce" to jestem ciekawy czy w miejscowych pingo doce też sie taka patologia od%&#$(*&a, że alejki zawalone paletami i kartki z cenami trzeba rozpisywać w zeszycie do politechniki
Zależy, ale bywa bardzo podobnie. Dodatkowo wszędzie jebię suszonym dorszem. ( ͡º͜ʖ͡º)
Ale asortyment mają dużo większy, masa ciekawych owocow morza. A ile serów, o ludzie.
@Piastan: Współczuję ludziom których egzystencja zależy od takich detalistycznych ruchów typu obieranie kalafiora z liści żeby 70gr oszczędzić albo urządzanie całodziennych wycieczek po mieście bo tu masło jest o 60 gr tańsze a tam z kolei mleko i śmietana o 50 gr
@Piastan Przestańcie mi kalafior prześladować. Wandale #!$%@?. Co wam zrobiły te liście. Coooo się tam dziejeejee. Kurnaaaaaaaa. Zielona granica. Słyszeliście? Nie przekracza się jej. Nie wolno tak traktować warzyw.
Przecież arbuza normalnie możesz przekroić. Tutaj też ktoś bierze połowę kalafioru, ktoś inny może kupić same liście. ps. jak by dali na sztuki nie było by problemu.
#heheszki #polska
W markiecie nowy pomysł dali
Kafafix na sztuki
Godom Wom- to nie wypali
Znajac ich cyganskie sztuczki
Skurczy sie "sam"
Bedzie zbyt maly
Basta ludzią tej nauczki
Mniejszy on od Twojej pały
Nic nie dadza gusła, różdżki
Robic beda na Nas wały
Stare Baby w kolejkach jak stojo
Tak dalej beda stały
Jak snieg kalafior bialy
Z liscmi dzis w sprzedaży
@Smokalaskanski: Banany kupujesz wraz z liściem bananowca, a ziemniaki z całą naziemną częścią?
Zależy, ale bywa bardzo podobnie. Dodatkowo wszędzie jebię suszonym dorszem. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale asortyment mają dużo większy, masa ciekawych owocow morza. A ile serów, o ludzie.