Wpis z mikrobloga

#przegryw
Zestaw naprawczy dla jego se ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za miesiąc zmienię super formułę na barierr i zobaczymy co będzie, debutir na 2x mocniejszy i w czwartym miesiącu sanprobi na miesiąc na health labs i zobaczymy co zostawić co lepsze. Potem może za rok badanie mikrobioty i zobaczymy jak to wygląda.
Ibesan zjedzony na razie odstawiony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zwierz33 - #przegryw 
Zestaw naprawczy dla jego se ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
Za miesiąc zmienię su...

źródło: temp_file8912777677218450021

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • 1
@wiewiorka-komandos: Niby daje bo to paliwo dla bakterii i trochę budulec dla dobrych bakterii. Plus zmniejsza stany zapalne w organizmie i jelitach. Dla bakterii z tego co można wyczytać to trochę jak pożywka i zaprawa na budowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zobaczymy jak teraz odstawiłem glinkę i simetikon bo one absorbowały/rozbijały gazy oraz toksyny i złe bakterie. Kwas masłowy z kolei podobnie trochę jest budulcem dla
  • Odpowiedz
@Zwierz33 Ten debutir pamiętam nieźle zjełczałym masłem leciał. Ciekawi mnie czy jeśli ta glutamina jest również pożywką dla bakterii to przy przeroście w SIBO byłaby ok czy zwiększyłaby ilość bakterii.

Simetikon rozbija na mniejsze bąble i łatwiej się w świetle jelita gazy przemieszczają, stawiam na glinę bo ma właściwości pochłaniające, razem z aluminium w alugastrinie jest, na nadkwaśność dobrze pochłania żółć i nie drażni tak jelit wtedy
  • Odpowiedz
  • 1
@wiewiorka-komandos:

Ten debutir pamiętam nieźle zjełczałym masłem leciał. Ciekawi mnie czy jeśli ta glutamina jest również pożywką dla bakterii to przy przeroście w SIBO byłaby ok czy zwiększyłaby ilość bakterii.

Raczej dla dobrych bakterii więc powinno być spoko. ale to nie tylko takie ma właściwości bo też działa ogólnie przeciwzapalnie w organizmie nie tylko w jelitach. Wspomaga regenerację przy chorobach w skaleczeniach czy przeziębieniach więc też trochę na układ immunologiczny.
Na siłce to bardziej antykatabolicznie ale to chyba mało co więc nie opłaca się jak kto ma zdrowe jelita. Chyba że, wspomagająco od czasu do czasu tak myślę i zawsze coś też na regenerację po wysiłku pomoże ale ile to nie wiem. Bo np. kreatyna zwiększa ATP itd... Ale to już nie
  • Odpowiedz
  • 1
@wiewiorka-komandos: Mi jeśli chodzi o probiotyki i to co wyżej czuję się jak nowo narodzony póki co. Niebo a ziemia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zobaczymy co dalej bo cały czas coś sobie zmieniam i testuję j.w. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz