✨️ Obserwuj #mirkoanonim Dostałem dziś na maila od pośrednika ofertę mieszkania w ciekawych pieniądzach. 85 metrów, niecałe 900m od stacji metra, w kamienicy, 6900zł za metr. Minus jest taki że jest ono w tak zwanym przyziemiu - suterenie. Okna od podwórka są normalnej wielkość - 90x90cm natomiast od ulicy tylko takie lufciki 40x40 może, ale tam byłaby toaleta, łazienka i może kuchnia. Wysokość od podłogi 230cm także da się żyć. Z remontem generalnym wyszłoby koło 8 tysięcy za metr. Czyli całość 680 tysięcy za 85 metrów blisko metra. Dodatkowym atutem jest też mały ogródek i wyjście/ wejście bezpośrednio z podwórka. Pytanie mam takie. Czy mieszkał ktoś z was w takim przyziemiu? Na co się przygotować? Co brać pod uwagę? #nieruchomosci
@mirko_anonim: ja to bym obawiał się dużych kosztów ogrzewania + problemów z wilgocią. Plus przez małe okna wpada mało światła szczególnie zimą. Bałbym się, że ktoś będzie smiecil obok tych okienek albo je wybijał. U mnie w mieście to raczej usługowa są w takich miejscach tak mi się przynajmniej wydaje.
@mirko_anonim: Bakoma mieszkała w tej suterenie czy jak tam się to nazywa. Fajnie wpaść w gości, pooglądać. Mieszkać podobno tragicznie. Ciężko ogrzać, brakuje światła. Od ulicy ludzie zaglądają. Ja bym pasował
Dostałem dziś na maila od pośrednika ofertę mieszkania w ciekawych pieniądzach. 85 metrów, niecałe 900m od stacji metra, w kamienicy, 6900zł za metr. Minus jest taki że jest ono w tak zwanym przyziemiu - suterenie. Okna od podwórka są normalnej wielkość - 90x90cm natomiast od ulicy tylko takie lufciki 40x40 może, ale tam byłaby toaleta, łazienka i może kuchnia. Wysokość od podłogi 230cm także da się żyć. Z remontem generalnym wyszłoby koło 8 tysięcy za metr. Czyli całość 680 tysięcy za 85 metrów blisko metra. Dodatkowym atutem jest też mały ogródek i wyjście/ wejście bezpośrednio z podwórka. Pytanie mam takie. Czy mieszkał ktoś z was w takim przyziemiu? Na co się przygotować? Co brać pod uwagę? #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim