Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@guest: Niestety nie była wholesome, ten element jest w tej bajce nieumiejętnie s---------y. Wholesome to było Usagi Drop albo Kakushigoto. A tutaj nóżki mi się z krindżu plątały co chwilę.
  • Odpowiedz
@kinasato: ale to nie były fillery mordo, nie każdy odcinek musi być o ratowaniu świata, to tak jakby nie podobało ci się picie herbatki w k-onie no bo przecież mieli grać, bardzo dobrze że wprowadzili wątki pobocznych postaci
  • Odpowiedz
  • 1
@tobaccotobacco: Fair point, ale tutaj wchodzi ten właśnie problem gdzie te drobnostki są eskalowane do jakichś full retard żenad.

Twilight rano widzi, że Anya się nie wyspała - > a jak Anya się nie wyspała to będzie miała problem ze skupieniem się w szkole -> przez problem ze skupieniem dostanie jedynkę -> jak dostanie jedynkę to wyrzucą ja ze szkoły -> jak wyrzucą ja ze szkoły to moja misja zakończy
  • Odpowiedz
@kinasato:

- Ani nie pokazują jakiegokolwiek rozwoju postaci czy jej innej strony której nie znaliśmy.

- Ani nie mówią nic więcej o świecie przedstawionym.

No właśnie problem z tym że fabuła przez to posuwa się
  • Odpowiedz
  • 2
@LlamaRzr:

No problem jest tylko taki, że jest to cholernie wolne bo jak sam wiesz - coś robi się popularne to Japończyk nie chce kończyć tego bo jest popularne

Właściwie tutaj trafiłeś w samo sedno - to bardzo boleśnie czuć, bo druga połowa sezonu to już zaliczanie kolejnych generic tropes wypychaczy, co prowadzi do widocznego gołym okiem czegoś co można nazwać kryzysem osobowości tej bajki. Nie zdążyła się jeszcze porządnie
  • Odpowiedz