Wpis z mikrobloga

Okej. To co ta pisówa powoedziała osobiscie mnie dotknęło. Jak sie ma prawo do aborcji z chęcią pomocy osobom niepełnosprawnym? A no opowiem na swoim przykładzie. Mam siostrę z porażeniem mózgowym. Jestem tylko ja i ona. Nie mamy wiecej rodzenstwa. Wiem, ze jesli zabraknie rodzicow opieka nad nia spadnie na mnie. Nie mam jeszcze dzieci ale chvialabym mieć. Do tej pory bałam sie zajsc w ciaze, bo gdyby okazalo sie ze moje dziecko bedzie chore nie moglabym usunac ciazy, bo poprzedni rzad mi te prawo zabral. Zostalabym skazana przez zycie na opieke nad dwoma osobami niepelnosprawnymi. Dajcie ludziom wybor. Życie pisze różne scenariusze. #sejm
  • 230
@stokrota2: wygodne kazać lekarzowi zabić dzieciaka, żeby przypadkiem samemu rączek sobie nie ubrudzić i powiedzieć "nic się nie stało, to tylko był zabieg". To teraz podejdź do swojej siostry i spytaj co myśli o tym że przeprowadzisz na niej zabieg
@stokrota2: W pełni rozumiem obawę. Ale nie rozumiem jak można odkładać w czasie swoje marzenie o posiadaniu dziecka, jak za czeską granicą można bez problemu dokonać aborcji w razie "W".

Mamy chyba ważniejsze tematy do debaty politycznej, jak chociażby wojna za naszą granicą.
@stokrota2 nie rozumiesz ignorancie, że tak to jest spoko argument. Państwo też ma moralne aspekty, którymi się musi kierować. Dlaczego niby państwo miało by brać odpowiedzialność za mordowanie nie narodzonych dzieci? Skoro jak widać nie musi, jeśli Czechom się to podoba to ok, mi np pasuje to że mogę powidziec, że w moim kraju nikt nie zabija dzieci, że starzy ludzie nie są zabijani dzięki eutwnazji itp.

Co do narkotykowe, jak potrzebujesz
@stokrota2 też weź pod uwagę, to w jakim kraju i środowisku chciałbyś wychowywać swoje dzieci. Iść w stronę narkomanii, zdziczenia, zabijania. Masz tyle krajów gdzie to jest. Jakoś mnie to nie zachęca do przeprowadzi i czego Ty tego nie zrobisz skoro jest tak kolorowo?

Łatwiej przecież by było przenieść Ci się do miejsca gdzie masz to wszystko do czego dążysz ale nie lepiej zepsuć i zniszczyć do reszty moralne wartości i aspekty
@betonowa_klata: chcesz powiedzieć, że porównujesz 1500 zl na wyjazd do wielomilionowej kuracji genetycznej, którą zajmują się specjaliści w USA ? Masz ból, że w Polsce nie ma takiego leczenia ? no nieźle, mogę też pojechać do USA bo np tam nie ma czegoś takiego jak katalizatory ale tego nie robię. Mogę mieć wiele powodów ale, nie mam ani jednego aby rujnować ten kraj, jak widzę tylko debile mają. Zróbcie taki ból
@Wykastro z lekkością przyszło ci napisanie że w przypadku wady genetycznej dziecka można sobie pojechać do Czech any tego warzywa nie rodzic ani nie wychowywać, ale kiedy odwróciłam sytuację i napisałam konkretnie do ciebie z innym losowym zdarzeniem życiowym, odpowiadając taka sama rada - jesteś już wielce oburzony. Życzę więcej rozumu i empatii.
@betonowa_klata: jak wydanie dla ciebie 1500 zl a 1500000 zl to nie jest różnica, której ją robi to chyba nie znasz się na podstawach ekonomii. Nie rozumiesz o co chodzi i tylko przeinaczasz sens mojej wypowiedzi pod swoje wypociny.

Tak zakaz zabijania w Polsce i pojechanie do Czech to lepsze rozwiązanie, które kosztuje nie wiele ale zwalnia z ponoszenia moralnego obowiązku przez państwo i dylematu, że zabija się dzieci.

Choroba, na
@Wykastro: Pozatym z tego co rozumiem, masz problem bo już wyjazd dla mnie do czech jest ok a do usa nie... Z tym, że mówimy o 2 różnych przypadkach, o ratowaniu życia bądź jego zakończeniu wiec to ty porównujesz ????
Prawactwo nie ma wyobraźni, bo nie mają mózgów.

@Parker_: lewaki za to mają co nie? mam zacząć wymieniać listę głupot w które wierzy lewactwo czy mnie ktoś wyręczy?
Prawactwo nie ma wyobraźni, bo nie mają mózgów.

@Parker_: czy możemy wreszcie wymyślić jakieś określenie na ludzi o światopoglądzie postępowym i ekonomicznym prawicowym? #!$%@? strasznie takie wrzucanie do jednego wora z pisem bo co jak co, gospodarczo jestem zdecydowanie za liberalizacją przepisów i zniesieniem socjalu