Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +47
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

janeeyrie +29
Dobra mirki, mam ostatnio taką głupią rozkminę, bo niby nie wolno mówić "masło maślane", bo to błąd językowy, tautologia itp. Ale już "oliwa z oliwek" jest nagle okej i nikt się nawet nie zająknie. Przecież to jest bez sensu.
#kiciochpyta #heheszki
#kiciochpyta #heheszki

Jak to jest teraz z zamawianiem akcesoriów do e-papierosów z Chin na Ali w 2024? Normalnie idzie przez granicę i celnicy akceptują? Konkretnie chodzi o RDA, a nie o sprzęt cały. Nie zatrzymają nic? Nie przyjdzie żadne wezwanie w stylu że to nielegalne? Sprzedawca pisze że to części zamienne do elektroniki i nikt w to nie wnika? Zamawiać przez AliExpress Saver/Standard Shipping? (preferuję punkty DPD pickup)
#vape #epapierosy #aliexpress
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Narmel
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: FAYJVy6
Pobierz@mirko_anonim: Mnie się wydaje, że nawet jeśli zatrzymają paczkę, to Tobie nic nie grozi (poza ewentualną stratą kasy, chociaż chyba i tak powinno się dostać zwrot od sprzedawcy z Ali). Przepisy mówią o zakazie sprzedaży i za złamanie zakazu sprzedaży grozi kara. Czyli za sprzedaż grozi kara, nie za kupno. No ale to jest tylko moja interpretacja.
U niektórych sprzedawców niektóre produkty
@mirko_anonim: No to nie widziałem, każde co spróbowałem co miało na stronie shipping aliexpres w koszyku zamieniało się w 3rd party shipping