Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam wszystkich,
mam problem i nie wiem za bardzo co zrobić.
Mam małego synka <1r.ż. i żonę. Mieszkamy w Warszawie w 2 pokojowym mieszkaniu (należy do jej rodziców).
Mi się tu podoba ale żona strasznie ciśnie żeby kupić coś nowego. Mimo że oboje dosyć dobrze zarabiamy to wciąż przy dzisiejszych cenach byłoby to równoważne z kredytem na kilka lat. Ogólnie nie miałbym temu nic przeciwko, gdyby nie to że
Witam wszystkich,
mam problem i nie wiem za bardzo co zrobić.
Mam małego synka <1r.ż. i żonę. Mieszkamy w Warszawie w 2 pokojowym mieszkaniu (należy do jej rodziców).
Mi się tu podoba ale żona strasznie ciśnie żeby kupić coś nowego. Mimo że oboje dosyć dobrze zarabiamy to wciąż przy dzisiejszych cenach byłoby to równoważne z kredytem na kilka lat. Ogólnie nie miałbym temu nic przeciwko, gdyby nie to że
WykopX +23
#wroclaw Chwilę temu 17 latka przechodziła przez przejście dla pieszych (Rondo) i jebnął w nią tramwaj. Zginęła na miejscu. Kilka wozów straży pożarnej, parawan rozłożony, nadal ją zeskrobują z torów.
#wypadek #smiertelnewypadki
#wypadek #smiertelnewypadki
czyli zatrzymani w areszcie w celu wyjaśnienia sprawy w której są sądzeni do dnia zakończenia kadecji Dudusia - sprytne, choć mocno chamskie i ocierające się o "praktyki wschodnie" jeśli chodzi o instytucje pt. areszt ( ̄෴ ̄)
Ah to jasna sprawaᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
a teraz postaw sie w roli zwykłego szaraka który jest przetrzymywany przez nie wiadomo ile czasu w areszcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@NieDzwieczny: ze wszystkich aresztowanych podejrzanych, to typ który był szefem służb, ma dalej jakieś kontakty i świeżo po wyjściu z więzienia groził premierowi i marszałkowi, najbardziej nadaje się na przedłużający się areszt. Bo ja np. serio mam teraz obawy, że z tymi dwoma #!$%@? na wolności zagrożone jest w jakimś stopniu bezpieczeństwo i ustrój Państwa.
@NieDzwieczny: w sensie że na wschodzie przestępcy trafiają do aresztu, a na zachodzie chodzą sobie na wolności o ile są powiązani z partią? coś chyba pomieszałeś...
Duda twierdzi, że może, że jego pierwsze ułaskawienie jest poprawne i w mocy prawa.
@Wezzore-04: Ale kolega @NieDzwieczny stawia się właśnie w roli zwykłego obywatela i zwykłego więźnia. Zazwyczaj na wykopie pojawia się krytyka nadużywania aresztu i przetrzymywania tam ludzi niepotrzebnie. Nagle optyka się zmienia, bo mają tam trafić ludzie, których chcielibyśmy widzieć za kratami. Ogólnie nie powinno się tak robić, ale
Ilu ludzi siedziało po x lat w areszcie tymczasowym? Słynna sprawa kibica z Warszawy? Nawet przy aferze Wąsika i Kamińskiego jedna z ich ofiar siedziała w areszcie dwa lata! Przecież to powinno być zmienione, a nie wykorzystywane do walki politycznej.
Nie wiem czy nielegalne, ale na pewno to będzie woda na młyn wszystkich tv republik czy Broszki na Twitterze.
Nie wiem czy dodatkowe zamieszanie jest potrzebne, jeśli nowa władza ma zostawić po sobie lepsze wrażenie.
Ja jestem już trochę zmęczony ujadaniem, marzy mi się chwila spokoju w
Komentarz usunięty przez autora
Niestety nadużywanie aresztu w Polsce to norma od wielu lat
@NieDzwieczny: trochę tak brzmi, dlatego byłabym ostrożna. Z drugiej strony to oczekiwanie nie na swojego żeby zrobił coś nielegalnego albo ich represjonował, tylko czekanie aż kolega przestanie ich ułaskawiać