Wpis z mikrobloga

Jakbyście się mirki zastanawiali czy brać s23/+ ze Snapdragonem czy s24/+ z Exynosem (co już podsuwa odpowiedź) dlatego że nowa wersja ma mieć AI soft i po to jest potrzebny rzekomo ciut lepszy exynos z 10 rdzeniami...

To jak nie macie zamiaru bulić za jedyną nowinkę nowej wersji, którą jest AI to dajcie sobie spokój bo już w 2025 ma to być subskrypcja ¯\(ツ)/¯

#samsung #elektronika #smartfon #telefony
xfin - Jakbyście się mirki zastanawiali czy brać s23/+ ze Snapdragonem czy s24/+ z Ex...

źródło: nfjtt1s5y1dc1

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@Zamaloczasunalogin: Zobacz jakią masz cenę w sklepie.
Nawiązując do @dumelosw - niby ten nowy exynos wypada lepiej z 10 rdzeniami (~8-10%), ale patrząc na prawie bezużyteczne w tym wydaniu AI (i aktualizacje, które s23 i tak ma dostać) i zwiększenie baterii o marne 100mAh kiedy SnapDragon jest dużo fajniejszy ja bym brał S23.

Taką samą miałem zagwozdkę i chyba tak sam zrobię, a przesiadam się z ... A5 2017
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
Mam obawy że pod obiążeniem nowy exynos wypadnie gorzej od zeszłorocznego snapa

@farew3Ell: Jak to exynos - wypada najlepiej w oficjalnych benchmarkach opublikowanych przed premierą telefonów i przed stress-testami użytkowników

• Odpowiedz
a lepiej brać s23 czy s24? Chodzi o te podstawowe wersję. Przesiadka z s10

@Zamaloczasunalogin:
Chyba żaden z nich - właśnie wróciłem z media marktu i słabo to wygląda. Porównałem na żywo z lexciwym już S10 i to jakaś masakra jakby te telefony były zrobione z plastiku refub przez księgowych, takie lekkie i wgle bez klasy. To sprawiało wrażenie jak stare Xiaomi, widziałem że iPhone też jakiś taki gorszy w odczuciu ale i tak jeszcze lepiej niż te nowe Samsungi. W skrócie co się dowiedziałem względem S10:
- zamiast wysokiej jakości szkło hartowane na tyle zrezygnowali z tego
- dali tańszy wyświetlacz z ramkami - nie te bazramkowy z
  • Odpowiedz