Wpis z mikrobloga

  • 1003
@Ytarka: Coś w tym jest. Z podobnych rozkmin, to ja zastanawiałem się ilu ludzi musiało się zatruć grzybami aż nasi przodkowie nauczyli się odróżniać trujące od jadalnych.
  • Odpowiedz
@Alkreni: @Ytarka Jak ktoś zjadł i umarł tak że to widzieli to przynajmniej był z tego pożytek, gorzej jak się ktoś zatruł i padł gdzieś w lesie i nikt nawet nie wiedział czemu.
  • Odpowiedz
@Alkreni: ja myślę że niewielu. przecież to widać na pierwszy rzut oka, że jeden ci #!$%@? wątrobę, a drugi będzie fajnie w sosie smakował. z kanią jest trochę problem, bo ona tak złowrogo wygląda, właśnie jak jakiś morderczy #!$%@?, no i ma blaszki a nie tą taką gąbkę od spodu kapelusza, a większość jadalnych grzybów ma gąbkę.
  • Odpowiedz