Aktywne Wpisy

annlupin +27
ciekawe cotam na nocnej
źródło: annlupin123456
Pobierz
Dzień dobry, wieczór, nocna zmiano. Wszystkiego dobrego dla dziennej, dobranoc.
Mam dzisiaj urodziny, ale nikt nie złoży mi życzeń, bo jestem p----------y...
Mam dzisiaj urodziny, ale nikt nie złoży mi życzeń, bo jestem p----------y...
źródło: 1000007644
Pobierz

@GeDox: Nie dlatego średnia wieku przekracza 40 lat, bo młodzi już zginęli, tylko po prostu od początku wojny starano nie mobilizować się młodych. Opierano się na ochotnikach lub powoływano głównie rezerwistów po zasadniczej służbie wojskowej, nie młodszych niż 27 lat (teraz chcą obniżyć tą barierę do 25 lat) z czego i tak ostatnich kilkunastu latach istnienia Ukrainy powoływano coraz mniej poborowych, bo od
https://wykop.pl/wpis/72772639/to-koniec-ukraina-juz-przegrala-wojne-czy-tego-chc
@drivent @Grooveer @Rybak28 @GeDox
Poza tym wasze panikujące tony nie pasują do liczby 'zdobyczy' ruskich w tym roku, poczekamy zobaczymy. Wciąż mam nadzieję żę kłopoty z amunicją zostaną rozwiązane.
@drivent nigdy nie bylo mozliwosci do realnych rozmow. Rosja chce ich podbic, Ukriancy nigdy sie na to nie zgodza wiec robia co musza - walcza.
W tym roku mowi sie coanjemniej o 250-300 tys do zmobilizowania. Tak do uzupelniania strat jak rotacji dlugo walczacych.
Zalozenia sa takie, ze ten scenariusz mobilizacyjny bedzie juz trwaly na pozostale lata wojny.