Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +173
katarzyn-raz-dwa +12
Postanowilam przeczytać lektury szkolne od nowa.
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Krzysztofa Bosak w kilku zdaniach o tym, kto i dlaczego wydał postanowienie o aresztowaniu posłów Kamińskiego i Wąsika.
#bekazpisu #lewica #polityka #konfederacja #sejm #dziendobry
@Xefirex: Sędzia wydał, a zrobił to dlatego, że Kamiński i Wąsik zostali skazani prawomocnym wyrokiem na Sztum
ale podejrzewam, że dla Krzysia to zbyt prosta historia i wymyśla jakieś spiski
@zapomnialemhaslo: Nawiasem mówiąc sam papir jest dostępny w necie, ale Kszychó to omówmy się - magisterki z filozofii by nie zrobił.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Xefirex: bo są skazani na dwa lata prawomocnym wyrokiem
Serio bez tv byś nie wiedział?
Sylwetka osa, proporcje 90/60/90, niejedna modelka by pozazdrościła xD
Swoją drogą czemu jakoś mnie nie dziwi, że argumenty rodzaju sprawdzania drzewa genealogicznego sędziego, czy jest swój, czy nie swój, pojawiają się właśnie u tych dwóch partii?
Klasycznie Konfa łyka propagandę PiS po same kule, a potem mówią, że "no widzicie, oni mówią tak, znaczy prawda" xD
https://youtu.be/NaeVx4qo8jc?si=FBRtDYEcPVXGNY6F
Nawet jeśli nie ma w tym kawałka prawdy to po co dawać komuś szansę na kreowanie jakiś podejrzeń, nie można było innego sędziego dać? Czy wszyscy mają jakieś polityczne uklady
Co Bosak tutaj sugeruje? Że sędzia wrobił Kamińskiego i Wąsika w przestępstwo? Jak mam rozumieć podawane przez niego informacje?
@zapomnialemhaslo: w sumie typ z partii szurów wymyśla spiski. Co za przypadek xD