Wpis z mikrobloga

W pytanie na śniadanie właśnie rozmawiali o problemie rosnących rozwodów. Do czego finalnie doszli?

Zanim zdecydujecie się na rozwód, mąż powinien zaprosić żonę na randkę i bardziej się postarać XDDDDDDD

Słowa nie było, że to żona może być powodem rozwodu lub żeby żona się bardziej postarała. #blackpillnasniadanie

#przegryw #blackpill #redpill #pieklomezczyzn
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mati1990 to trzeba przestać być prawiczkiem i stołować się u mamusi by zajarzyc. Zwykle otrzesiny następują kiedy Alina składa pozew rozwodowy i odjeżdża na harleju z innym, który potrafi jej kwiatka kupić .
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: Ty w jakiejś bańce żyjesz, że musisz zadawać takie pytania? :) Większość kobiet szuka faceta, który jest lepiej sytuowany. W sumie to naturalne z perspektywy kobiety, która chce mieć potomstwo i w związku z tym zapewnione bezpieczeństwo. Nie ma w tym nic złego. Małżeństwo, a tym samym utworzenie wspólnoty majątkowej jest więc samo w sobie z korzyścią dla kobiety. Ostatnie statystyki, które widziałem mówiły, że w ponad 50% małżeństw faceci zarabiają więcej, jedynie w ok. 10% małżeństw kobiety zarabiają lepiej. Zostaje ok. 40% małżeństw, w których oboje małżonków zarabia podobnie albo współmałżonek w ogóle nie pracuje. Skoro statystycznie mężowie zarabiają więcej, to "jakie są korzyści z małżeństwa dla kobiety":

1) W razie rozwodu kobieta otrzyma 50% wspólnego majątku, na który najprawdopodobniej w większości zapracował jej partner.

2) W razie rozwodu kobieta może wystąpić o alimenty na samą siebie, gdyż pogorszył się standard jej
  • Odpowiedz
@wyszopek129 No, niestety tak to jest ale nie oczekujmy zbyt dużo od telewizji śniadaniowej którą podejrzewam oglądają w 90 procentach kobiety, więc oczywiście, że nie powiedzą w trakcie programu nic kontrowersyjnego niemniej prawdziwego (jak na przykład: Kobiety też potrafią ranić)
  • Odpowiedz
  • 0
@Durisil no właśnie mam wrażenie, że większość małżeństw i związku wychodzi tak, że to mężczyzna ma więcej korzyści. Darmowa kucharka, sprzątaczka, pomoc domowa, niania, stylistka itp. W bardzo mało związku te rzeczy są wykonywane po połowie. Jedynie zazwyczaj mężczyzna więcej pieniędzy do gospodarstwa wnosi, bo dłużej siedzi w pracy, żeby unikać robienia powyższych. Znajomi z pracy potrafili przynosić sobie konsolę, żeby udawać przed partnerką, że pracują do 20, zapisywać się na
  • Odpowiedz
@Abismo: powiem więcej, potrafią brać dyżury w weekend żeby z domu uciec ( ͡º ͜ʖ͡º)
tylko zastanawiam się po co się związują i robią dzieciaki
  • Odpowiedz
A jakie są korzyści z małżeństwa dla kobiety?

@choochoomotherfucker: Skoro kobiety nie mają z małżeństwa żadnych korzyści, to mogą już zakończyć naciskanie na mężczyzn w tym temacie. Nie znam żadnego, który dawałby j*banie o obrączki i papierki, za to znam mnóstwo lepszych i gorszych związków, w których to ona naciskała na ślub. No więc w jakim celu?
  • Odpowiedz
@Abismo: Lala- ja mogę być twoim mężem kurą domową- Ty będziesz pracować, a ja będę ogarniać dom i ewentualne potomstwo. () Poza tym masz mi kupić zumbę, funkcjonalną kuchnię z najlepszą zmywarką. Najlepiej, żeby w domku był jeszcze centralny odkurzacz- kanały puszczone we wszystkich ścianach. No i co najmniej lidlomix- chociaż wolałbym termomixa, a do strzyżenia trawnika automatyczną kosiarkę, która sama jeździ. No
  • Odpowiedz