Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam podcastu i mam takie pytanie, ale jednocześnie zdaję sobie sprawę, że to Wykop, więc pewnie w końcu skończę z sugestią po angielsku z Reddit, ale…

Czy polecacie jakiś podcast feministyczny prowadzony przez kobiety dla faceta do ogarnięcia?

Z tym, że dodam tutaj dodatkową trudność: chciałbym coś wchodzącego głębiej w temat niż rozmowy stricte o biologii, albo stricte o ekonomii typu rozmowy o różnicy płac, wieku emerytalnym itp…

…a raczej odcinkiw stylu np. jak wartości platońskie mają się do kobiet, a jak do mężczyzn i jak możemy sobie nawzajem pomóc je osiągać; albo jak inteligencja emocjonalna kobiet vs mężczyzn ma się do pracowników wiedzy o których pisał Peter F. Drucker i jak to maksymalizować właśnie w pracach z informacją; albo jakoś postrzeganie kobiecości i męskości wg. Machiaviellego i jak to może nam pomóc odnaleźć swoje role w dzisiejszych czasach itp.

Cokolwiek znacie takiego?

(Czytam Piglucciego i Skinnera, i oczywiście te traktaty które omawiają, z dziewczyną i mamy super rozkminy na tematy typu postrzeganie klasycznego stoicyzmu przez kobiety vs bardzo jak na starożytne czasy wyemancypowany epikureizm , ale nikt z nas nie studiował filozofii, więc nasze rozkminy są dość ograniczone.)

#zwiazki #feminizm #rozowepaski #niebieskipaski #podcasty #filozofia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @TakiSobieLoginWykopowy: pisze z anonima, bo jestem za granicą i Wykop wspaniałomyślnie nie akceptuje mojego numeru telefonu do rejestracji :D

A pytanie tutaj, bo nie znam w ogóle polskiej sfery podcastów i nie mam gdzie indziej pytać o polskie internetowe rzeczy :)

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nigdy mnie te tematy nie interesowały ale wyglądają na ciekawe.

Odkrywacie siebie budując swoją świadomość rozbierając warstwa po warstwie wpływy myślicieli na kulturę kształtującą tożsamość czy co tam robicie? Od kogo wy są?
  • Odpowiedz