Aktywne Wpisy

RPK74 +214

thority +2
Jakie byście kupowali auto w 2026?
Te Mazdy mi się bardzo podobają więc pewnie na tym skończę, ale myślę nad tym jednym elementem.
Manual czy automat?
Jazda głównie po mieście z okazyjnymi wypadami w plener, głównie jednak po trasach szybkiego ruchu/autostradach, bo tak w default city zwykle jest.
#auto
Te Mazdy mi się bardzo podobają więc pewnie na tym skończę, ale myślę nad tym jednym elementem.
Manual czy automat?
Jazda głównie po mieście z okazyjnymi wypadami w plener, głównie jednak po trasach szybkiego ruchu/autostradach, bo tak w default city zwykle jest.
#auto
źródło: Screenshot 2026-03-27 115106
PobierzJaka skrzynia
- Manual 12.9% (33)
- Automat 87.1% (223)

#praca #prawo
W połowie zeszłego roku zatrudniłem w pewnej firmie. Do grudnia było sporo pracy, ale ostatnio zrobił się mocny zastój. Jak zaczęły się mrozy przyszedł do mnie przełożony i powiedział, że nie ma w firmie pracy, a jako że pracuje najkrócej, to od jutra mam nie przyjeżdżać do pracy, tylko mam jeździć do domu szefa. Zapytałem w jakim celu i usłyszałem, że trzeba u niego odśnieżyć podjazd, sypnąć solą i ogólnie typowe prace gospodarcze. Odpowiedziałem, że nigdzie nie będę jeździł, bo nie zatrudniałem się na stanowisko pracownika gospodarczego i nie takie stanowisko mam w umowie. Kierownik mocno się zagotował i poszedł. W środę dostałem wypłatę i była znacznie mniejsza niż zwykle, to znaczy bez premii. Gdy zapytałem dlaczego nie dostałem premii, usłyszałem, że to za stawianie się i dla przykładu, gdyby ktoś inny zaczął się stawiać. Zastanawiam się czy można, to gdzieś zgłosić i czy w ogóle warto takie rzeczy zgłaszać. Znając życie każdy się wyprze i to ja później będę miał problemy.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Trochę godności, ludzie...
Co do OP'a. Jak cenisz swoją godność wyżej niż premię, to wybór jest oczywisty. Ale jak się raz na coś takiego zgodzisz, to szykuj się na
Jak tylko mówię, jak ja robiłem w podobnych sytuacjach.