Aktywne Wpisy
gutowszczyzna +412
Przekonalem sie na wlasnej skorze jak dziala nasze panstwo w sytuacji obywatelskiej reakcji na pijaka za kolkiem. To bylo tak:
1. Facet jechal samochodem i w trakcie jazdy fura mu sie zepsula xD
2. Wysiada z fury i probuje ja zepchnac.
3. Podchodze i mu pomagam.
4. W trakcie rozmowy czuje od niego alko.
5. Wzywam policje i odchodze na bezpieczna odleglosc.
1. Facet jechal samochodem i w trakcie jazdy fura mu sie zepsula xD
2. Wysiada z fury i probuje ja zepchnac.
3. Podchodze i mu pomagam.
4. W trakcie rozmowy czuje od niego alko.
5. Wzywam policje i odchodze na bezpieczna odleglosc.
źródło: obraz
Pobierz
Naza_Dzikowski +27

Dzień dobry!
źródło: 1000005761
PobierzMnie zawsze bawi co roku wysyp artykułów że znowu podwyższają ZUS, tylko że tak naprawde to on wiele lat temu został ustawiony i cały czas jest realnie na tym samym poziomie, a co roku dostosowuje się do gospodarki automatycznie. Jest tam tylko haczyk że ZUS opiera isę na prognozowanym wynagrodzeniu a nie historycznym na 2023 prognozowane
Też za chwilę mnie to czeka.
J----y kraj.
https://youtu.be/VA6uIoVjtLk?si=_1NdylrA0bId4Tx0
@KapitanONeil: Z ZUSu? xD ZUS to tylko i wyłącznie emerytury, renty i opieka zdrowotna, do tego jest deficytowy i co roku dopłacamy jeszcze ze 100 mld subwencji budżetowej z pozostałych podatków (VAT/akcyza/dochodowy)
@who_cares2: "ubezpieczenie zdrowotna"?
Płacenie ZUSu wydaje się oczywiste, ale jest po prostu pójściem na łatwiznę - zamiast płacić za dobrą opiekę medyczną, czy odkładać na emeryturę, płacisz (pod groźbą kary) za obietnicę, że kiedyś
@saviola7: Podobno...
@KapitanONeil: I co z tego?
@odysjestem: Ucz mnie mistrzu jak nie płacić ZUS na jednoosobowej działalności gospodarczej?
A czy to ubezpieczenie czy nie to już tylko jest kwestia czepiania się słówek - oboje jestesmy dorośli i wiemy o co chodzi.
Został tylko VAT i akcyza, ale to nawet dobrze - niech będzie na drogi i szkoły
źródło: a88
PobierzTeach me master!