Aktywne Wpisy

trebeter +274
#trzecieoko serio?

Zawod_Inwestor +97
#gielda Tak sobie czytam różne badania z przeszłości i teraźniejszości dotyczące czynników, dzięki którym teoretycznie można próbować w długim terminie pobić S&P500 czy nawet Nasdaq100 i metaanaliza tych badań doprowadziła mnie do przełomowego odkrycia: kup se etfa to znormalniejesz. Niestety dzisiaj już absolutnie nie jest prawdą twierdzenie, że "ETFy są dla przeciętniaków", bo mamy dostępne tanie fundusze skoncentrowane na najbardziej quality sektorach jak np. nasdaq100.
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
źródło: obraz
Pobierz

1. Facet jechal samochodem i w trakcie jazdy fura mu sie zepsula xD
2. Wysiada z fury i probuje ja zepchnac.
3. Podchodze i mu pomagam.
4. W trakcie rozmowy czuje od niego alko.
5. Wzywam policje i odchodze na bezpieczna odleglosc.
6. Policja po 10 min przyjezdza a gosc w szoku. Efekt? 2 promile, kajdanki i do radiowozu. Typ juz wczesniej za to samo mial wydany zakaz.
7. Nastepnego dnia telefon z policji, ze musze zlozyc zeznania na komendzie.
8. Ide i skladam zeznania.
9. Po miesiacu przychodzi do mnie list z obowiazkowym wezwaniem do sadu na stawiennictwo celem zlozenia zeznan.
10. Ide pod sale rozpraw gdzie pijak juz wie kto na niego doniosl i patrzy na mnie wzrokiem mordercy.
11. Wchodzimy na sale a sad sprawdza obecnosc wszystkich osob.
12. Swiadkowie sa wypraszani na korytarz i zostaja na sali tylko pijak z adwokatem.
13. Po 2 min sad prosi o wejscie wszystkich swiadkow i oznajmia, ze jestesmy zwolnieni na ten moment bo facet sie przyznal i dobrowolnie chce sie poddac karze.
Czy bylo warto sie w to pchac? Nie wiem. Z drugiej strony jakby typ jednak za chwile naprawil fure i pojechal dalej a pozniej dowiedzialbym sie, ze zabil jakas osobe a ja wiedzialem, ze jest nagrzany i nie zareagowalem to wyrzuty sumienia do konca zycia by mnie dojezdzaly. Patologia jest jednak to ile zachodu z tym jest i problemow dla osoby ktora zglasza takie cos.
źródło: obraz
PobierzPkt6. jakie kajdanki - przekroczenie uprawnien przez policje. ustawa i rozporzadzenie wyraznie mowia kiedy mozna je stosowac - nie w takim przypadku.
Skoro juz wczesniej mial wydany zakaz to podpada pod recydywe. Mamy (powinnismy miec) trojpodzial wladzy - podziekuj sedziemu (nie sadowi. Sad to instytucja ale wyrok wydaje sedzia z imienia i nazwiska)
Pkt13. I
Oczywiście, że tak.
@gutowszczyzna: Nie ma czegos takiego w przepisach jak "cisza nocna" Wiec nie bylbys konfidentem.
Z drugiej strony to sasiad nawalajacy wiertarka po 22 nikogo nie zabije. A napruty gosciu
Czego tak właściwie oczekiwałeś? Pytam z ciekawości.
@Bover: chyba chodzi o to po co go jeszcze ciągnęli do sądu i konfrontowali z pijakiem
No niestety, nagroda za obywatelską postawę nie ma wymiary bezpośredniego. Nigdy.
Wypada zatem OPa po prostu pochwalić. Poza tym - każda taka jednostkowa interwencja składa się na większą świadomość i unikanie
Gdyby się nie stawił akurat w tej sytuacji, nic by to finalnie nie zmieniło.
Komentarz usunięty przez moderatora