Wpis z mikrobloga

Hej Mirki i Mirabelki.

Wracam z #rozdajo

Z osób plusujacych ten wpis wylosuję dwie osoby które zgarną po słoiku miodu o którym mowa poniżej.

Tym razem nowość w mojej pasiece.

Postanowiłem zgodnie z między innymi waszymi sugestiami zacząć kremowac miód.
Do maszyny wpierw trafił wielokwiat wczesnowiosenny ale żeby nie było nudno postanowiłem zrobić go z dodatkami.

I tak w pierwszej partii mam miody z dodatkiem borówki , maliny oraz
Alg morskich =)

Dodatkowo zwyczajowo wchodzi nowa promocja.

1)kup przynajmniej sześć dowolnych miodów a siódmy dostaniesz gratis (do wyboru któryś z tych dodatkami)

2)kup przynajmniej sześć miodów spośród tych z dodatkami a kolejne dwa otrzymasz gratis.

Aby skorzystać z promocji w uwagach wpiszcie wykop.

W Najbliższym czasie pojawią się też miody wczesnowiosenne kremowane.
-pomarańcz z goździkami
-cynamon z jabłkiem
-algi morskie niebieskie
I pewnie kilka innych.

Link do strony.
Pasiekaujedrusia.pl

Paczka od 200 zł gratis.
Jesli jesteście z Okolic Sieradza i Łodzi możemy się jakos zjechać.

#miod
#pszczoly
#lodz
#rolnictwo
#pszczelarstwo
paincreator - Hej Mirki i Mirabelki. 

Wracam z #rozdajo 

Z osób plusujacych ten wpi...

źródło: temp_file5285259004491213014

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
ja pierd :D a czemu tyle za wysyłkę jak kosztuje mniej? a czemu nie do sraczkomatu? a jak daleko od szosy, a co tak blisko miedzy? a polskie czy chińskie pszczoły? a czy to, a czy sramto? anielska cierpliwość.
Jak nie macie zamiaru kupować, to do biedronki po mjut w promocji i nie truć dupy. Ceny i tak za niskie, jak na taki towar, chcecie otrzymać bezpieczną przesyłkę? To zapłać za poświęcony
  • Odpowiedz
@paincreator: de dodatki owocowe to nie zepsują się zanim zje się zawartość słoika?

Dlaczego kremujesz? Wtedy chyba mniej miodu wchodzi do słoika?
  • Odpowiedz
  • 1
@N331 rok wytrzymają minimum . owoce dodane są liofilizowane więc myślę że wytrzymają dłużej.
Miód wczesno wiosenny szybko i mocno krystalizuje i ciężko go Nabrać a proces dodawania owoców jest zbliżony do
Kremowania więc zrobiłem jedno i drugie.
  • Odpowiedz
  • 1
@mkarweta kremowanie to
Proces rozbijania miodu oraz
Lekkiego napowietrzenia go.powoduje to
Że jest bardziej smarowny szczególnie istotne przy miodach wczesnowiosennych które intensywne krystalizuja i ciężko je Nabrać na łyżeczkę czy nóż. Tu nie ma tego problemu.
  • Odpowiedz
  • 0
@worm_nimda nic nie niszczą proces jest tak zachowany że miód nie traci swoich właściwości. A właściwe to zyskuje bo te składniki są esencją alg i owoców więc makro składników jest w nich masa.
Malina jest bardzo wyczuwalna i w smaku w zapachu
Borówka ciut mniej
Algi mocno wyczuwalne w zapachu w smaku ciut mniej
  • Odpowiedz