Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
nie znam sie na #samochody, serio, mimo 40 calkowicei to obca mi materia, umiem zrobic podstawowe rzeczy, wymienic i naprawic to i owo, ale rodzaje silnikow, zalety wady itd całkowicie mi są obce, zawsze auto służyło mi do przemieszczania sie z punktu A i B. Nie mam parcia też aby mieć nowiutkie auto z salonu - po prostu nie lubie jak na dzien dobry trace ciezko zarobiony $. A potrzebuje kupic coś używanego, w miare niedrogiego - ale z kategorii SUV. Czy są jakieś firmy, osoby prywatne które z dostepnych ofert pomagają wybrać dobry egzemplarz? Wiecie o co mi chodzi - ktoś kto odsieje ziarno od plew, jak już na zdjęcia spojrzy i bedzie widział że to jakiś wałek, chciałbym zapłacic za taka usluge ale miec pewnosc ze autko bedzie bezproblemowo działać i nie rozsypie się za zakrętem. Doświadczenia z mechanikami mam najgorsze - jak tylko wyczuwali ze sie nie znam w temacie to próbowali mnie robić w wała na częściach, naprawach (przysłowiowe 2 silniki do wymiany).
Przeglądam rynek Suvów to też jakoś słabo to wygląda, auta z 2006 i starsze, nalotu ponad 300tys lekko, a wołają ponad 40koła. Akurat takie auto jest mi potrzebne do pracy, żadnych wielkich amerykanców z paką, SUV typu nissan pathfinder idealnie by pasował. a widzę że same diesle 2,5 - pewnie słaby silnik i dlatego tak ich dużo?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy są jakieś firmy, osoby prywatne które z dostepnych ofert pomagają wybrać dobry egzemplarz? Wiecie o co mi chodzi - ktoś kto odsieje ziarno od plew, jak już na zdjęcia spojrzy i bedzie widział że to jakiś wałek,

@mirko_anonim: https://motocontroler.com/ Mają kanał na YT ale to nie jest taka firma, że znajdą ofertę tylko ty ją musisz wskazać, oni jadą na miejsce i sprawdzają auto szczegółowo czy jest silnik zdrowy,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim są takie firmy, nawet lokalni doradcy. Problem tylko kto sprawdzi takiego doradce. Mozesz tez poszukać grup na FB i tam poszukać w lupce lub napisać post taki jak ten + dodaj swoją lokalizację.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Są ludzie którzy zajmują się tym zawodowo. Począwszy od szukania ofert, telefony do sprzedawców, po jeżdżenie z Tobą na oględziny auta i negocjacje ceny. Popytaj po znajomych, rodzinie, w pracy czy mają kontakt do kogoś takiego.
  • Odpowiedz