Aktywne Wpisy

LaudatorLibertatis +704
Mireczki, dzisiaj wjeżdżamy z grubym tematem. Po medialnej burzy na temat zadłużonej agencji marketingowej Roberta Lewandowskiego (STOR9) przyjrzałem się 30 spółkom naszego narodowego czempiona no i znalazłem więcej niż się spodziewałem.
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
źródło: fb1-2026-03-22-1
Pobierz
kutang__pan +25
źródło: 1000010453
Pobierz

Witam serdecznie jako że jestem totalnym moto laikiem mam do was kilka zapewne niezbyt mądrych pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potrzebuję zakupić jakiegoś takiego gruza. Moje wykorzystanie samochodu polega na dojeżdżaniu do pracy (6km w jedną stronę) i raz na ~2 miesiące trasa 150km w jedną stronę. Także jak widzicie przebiegów dużych nie robię, nie zależy mi praktycznie na niczym więcej niż względnej bezawaryjności (jak na 15-20 letnie auto) i ekonomicznej eksploatacji. Przy okazji fajnie jeśli miałby trochę lepszą prezencję niż Multipla ( ͡° ͜ʖ ͡°). I pytanie brzmi na co mogę liczyć przy budżecie załóżmy 5000? Czy przy odrobinie farta da się trafić na coś co pojeździ te kilka lat czy w tym budżecie będą same problemowe sztuki? Obserwując marketplace trochę się zdziwiłem że są nawet jakieś miejskie samochody z 2006-2008 teoretycznie bez usterek właśnie nawet za 4000. Fajnie jeśli wskazalobyscie na co głównie patrzeć przy zakupie i które modele w tej kategorii będą najlepsze. Dzięki
#motoryzacja #samochody
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
przeglądaj ogłoszenia i weryfikuj model na motobenzyna pl aby poczytać o tych silnikach wady usterki opinie ludzi.
marketplace to rak, masz olx.
na diesla z kolei to za mały budżet chyba że 2-3K wkładu.
@mirko_anonim: da się, ale w takim budżecie ciężko polecić generalnie jakiś model, raczej musisz patrzeć na stan konkretnych sztuk.
@mirko_anonim: Da się ale po znajomości a nie od obcego człowieka. Na sprawne auta cały czas jest wzięcie i oferty dobrych fur znikają w max 2 dni bo ludzie mają automatyczne powiadomienia poustawiane na OLX. Jak wisi dłużej to coś jest s---------e.
@mirko_anonim: https://www.olx.pl/d/oferta/toyota-avensis-1-8-vvti-gaz-klimatyzacja-CID5-IDUdhgv.html
toyota avensis lpg jest kwintesencja tych wymagan. Tylko nie oczekuj wiele ponad to co napisales. Bezawaryjnosc i niskie koszty to to co dostaniesz w tym modelu. Nie licz na nic wiecej.
Kazdy mechanik latwo i tanio (dobry dostep) to naprawi)
@mirko_anonim: masz tutaj profesjonalny film instruktazowy bez pudrowania, czysta tresc, stary dobry yt - facet w zonobijce tlumaczy o co chodzi bez pedalowy promowania i reklam
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim tak jak ludzie piszą, patrz bardziej na stan niż konkretne auto, od siebie mogę powiedzieć że
@TypowyDaltonista: no lepiej 2.0 zdecydowanie. ALe 1.8 ma vvti i hydrauliczna kompensacje luzu
@TypowyDaltonista: no bez tego auto LPG to trochę porażka, chyba że jest latwy sposób regulacji i nie masz co robić raz na trzy miesiące...
Ja raczej jestem typem człowieka który automatyzuje kaloryfery w mieszkaniu żeby nie kręcić trzy razy dziennie