@daeun ktos kto pisze takie dyrdymaly ostatni raz widział dizla 20 lat temu xD. A wiec tak dzieciaczku: wsiadam do juz cieplego auta, plyn i olej zagrzany do temperatury roboczej. Dpf działa wiec rura tłumika jest jak nowa mimo 160 k przebiegu. Mam dizla z 5 cylindrowym silnikiem. Dla porówniania mam 200 konna benzynke jako auto wekendowe i nie ma podjazdu do dizla :)
@stulejan_perspective nie wiem co wy macie z tym odpalaniem w mrozy. Mój diesel lat 15 za każdym razem odpala, nawet w -15 stopni. Dodam, że na oryginalnym akumulatorze był przez 10 lat, a stoi cały czas na dworze.
@Beratna xD, dziwne, nie? Nie kazdy nadupcza za najniższą. Kiedyś też ogarniesz :* ale widze że najbardziej zabolała benzyna, to dokladnie ma 210 koni :))
@daeun większość ludzi kupujących diesla powinna jeździć benzyną, bo toczą się po zakupy i do roboty. Diesle są w trasę a nie na krótkie odcinki, dobrze że UE dokręca śrubę i plebs grzecznie się dostosuje i przestanie truć powietrze i płuca normalnym ludziom.
@programista15cm: w warszawie to więcej stoisz niż jedziesz, więc i tak odpada. Diesle to są do podróży międzymiastowych, a ich prawdziwym żywiołem autostrady i ekspresówki.
źródło: temp_file7400616810086012988
PobierzMoże tak było. Z 30 lat temu.
@xyz_xyz: smoki byli w tej bajce? Szykuj tam tego "dizla" bo jak sniegi znikną to trza w pole ruszać dzieciaczku.
kle kle kle kle kle kle
źródło: temp_file851333046039937309
Pobierz@ncnena: od ilu km sie trasa zaczyna? bo w warszawie to rzadko kiedy przejazdzka ma mniej niz 10km