Aktywne Wpisy

Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

Przeprowadzka już nawet nie wchodzi w grę.
Potem kilka razy były okazje, bo podnosili mi kompetencje i obowiązki i pytałam o lepszą kasę, ale było, że to oni mogą dopiero na koniec roku itp, bo muszą do góry wysłać itd itp. Teraz czekam na podwyżki, mają być, ale wątpię, że dadzą mi taką podwyżkę, żeby chociaż wyrównać do pensji "nowego" teraz, bo różnica
najwyżej się dogadamy i pewnie hajsik jest za polecenia.
standard. nie ma podobnych firm w okolicy? wtedy ty byłabyś tym nowym który na start dostał więcej
Też tak patrzę, że inny dział (na który dzisiaj złożyłam) będzie lepszy jeśli będzie chodziło o szukanie pracy w innej firmie. bo w wielu firmach jest takie samo stanowisko, ale czy się uda - zobaczymy.
czemu się do mnie p---------ś typie, że mi posty i komentarze komentujesz i dorabiasz do tego jakąś śmieszną logikę.
No tak, chłop zarabiający 3 stówy więcej niż ja, to super bogaty xD
To nadal ta sama korporacja, ale będzie lepsze stanowisko pod względem rozwoju, i pewnie dadzą mi stawkę którą daje się na start nowym :D