Aktywne Wpisy

Saddog +22
Napisałem to co na obrazku do koleżanki która mi się podoba. To miał być początek flirtu, wyjścia z sfery koleżeńskiej, z friendzonu...
Zdecydowałem się na ten krok po 2 miesiącach znajomości. Miałem problemy z oceną jej stosunku do mnie. Od początku wydawało mi się to podejżane że hot dziewczyna chce ze mną pisać i czasami się spotykać. Pisałem już o tej relacji więc nie będę się powtarzał.
I nagle ghosting... Jakie to
Zdecydowałem się na ten krok po 2 miesiącach znajomości. Miałem problemy z oceną jej stosunku do mnie. Od początku wydawało mi się to podejżane że hot dziewczyna chce ze mną pisać i czasami się spotykać. Pisałem już o tej relacji więc nie będę się powtarzał.
I nagle ghosting... Jakie to

źródło: 1000003020
Pobierz
mirko_anonim +69
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Złości mnie bardzo w pracy egoistyczny zwyczaj braku tzw. small talku, czyli krótkich, grzecznych i niezobowiązujących rozmów na tematy ogólne. Zwłaszcza młodzi ludzie, w tym głównie młodzieżowe Zetki, nie chcą i nie potrafią rozmawiać na ogólne tematy z koleżeństwem w pracy. Dla przykładu ja zawsze spotkane osoby w drodze do biura, w windzie, na korytarzu czy w jakiejkolwiek wspólnej przestrzeni regularnie zagaduję, mówię o pogodzie, o zbliżających się
Złości mnie bardzo w pracy egoistyczny zwyczaj braku tzw. small talku, czyli krótkich, grzecznych i niezobowiązujących rozmów na tematy ogólne. Zwłaszcza młodzi ludzie, w tym głównie młodzieżowe Zetki, nie chcą i nie potrafią rozmawiać na ogólne tematy z koleżeństwem w pracy. Dla przykładu ja zawsze spotkane osoby w drodze do biura, w windzie, na korytarzu czy w jakiejkolwiek wspólnej przestrzeni regularnie zagaduję, mówię o pogodzie, o zbliżających się
Znajomy, który mieszka w usa (Massachusetts) opowiedział mi ciekawą historię. Otóż robił ostatnio remont łazienki. Zamówił sporo róznych materiałów z dostawą. Pewnego dnia przyjechał kurier z dostawą części z nich. Zapakowany towar na pierwszy rzut oka wskazywał że może być uszkodzony (rozdarte, poubijane kartony itd.), znajomy nie miał czasu na szczegółowe oględziny w tamtej chwili dlatego poprosił kuriera aby podpisał się na dokumencie dostawy/odbioru przy adnotacji, że kartony były uszkodzone aby mieć ewnetualne potwierdzenie, że kurier też to widział w razie gdyby musiał reklamować. I tu uwaga - kurier nie potrafił się podpisać. Poważnie, gdy znajomy poprosił o czytelny podpis, kurier powiedział że nie potrafi. W końcu postawił jakiś krzyżyk żeby coś było.
O co chodzi. Ten sam znajomy ma dzieci. Powiedział, że generalnie w szkołach nie uczą pisać kursywą. Jakiś czas temu (nie wiem kiedy) w szkołach przestano uczyć dzieci pisać kursywą, czyli poprostu zaprzestano nauki ręcznego pisania. Znajomy powiedział, że usunięto to z programu nauczania i zrzucono na rodziców w domu. Tzn. jeśli chcesz żeby Twoje dziecko potrafiło pisać to naucz je sam w domu.
Dodatkowo w ostatnim czasie (chyba 2 lata temu) weszła nowa akutalizacja systemu edukacji, w której wszyscy uczniowie dostają promocję do następnej klasy bez uwzględniania wyników w nauce. Krótko mówiąc jeśli jesteś głąbem, masz gdzies szkołę, wagarujesz cały czas to i tak przechodzisz do następnej klasy.
Do czego ten świat zmierza?
#edukacja #usa
W USA mozna żyć z socjalu XDDDDD
Ostra odklejka.
Tyle się narzeka na Polskie szkoły, ale przynajmnie ludzie umieją jakoś czytać i pisać...
Link do strony ze zdjęcia
źródło: Screenshot_2024-01-08-09-43-11-046_org.mozilla.firefox
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNiestety komentarza już nie mogę usunąć
Poproszony o napisanie adresu spod którego mamy go zabrać powiedział że nie umie.
Da radę wklepać na klawiaturze ale napisać odręcznie nie umiał. Taki wtórny analfabetyzm w zachodniej europie
Piwniczak XDDDDD
USA to ja mam za oknem dzieciak
źródło: IMG_1648
Pobierz