Aktywne Wpisy
kutix99 +182
Wyobraźcie sobie: kupujecie dziecku książki za kilkaset złoty co rok, bo „taka jest lista” — a otwieracie i widzicie to samo, co było rok wcześniej. Tylko inna kolejność rozdziałów i zmienione kilka zadań. Wydawnictwa i system edukacyjny stworzyły model, w którym stały obrót podręcznikami jest niemal gwarantowany. Nauczyciele wybierają serie (często wspierane darmowymi materiałami), ministerstwo ogłasza „aktualizację”, a rynek używanych książek dostaje po łapkach. To nie jest przypadek — to biznes kosztem
Dominek +538
Hej @BankPekaoSA jeśli Michał na fb napisał w swojej notce prawdę, że pracuje u Was, to niestety w Waszych szeregach macie pracownika, który sieje dezinformację i jest zagrożeniem dla naszego kraju.
#polskieonuce
#polskieonuce
źródło: temp_file3618444611574966807
Pobierz

Wiedząc, że jest gdzieś niedaleko mnie. Postanowiłem go wykopać z ciekawości.
Oto i on: Compal Hel80 Intel C2D T7200 2.0GHz 2 GB DDR2 GeForce Go 7600 z 256MB
Z czasem się dowiadywałem, że trafił mi się egzemplarz premium - na okoliczność pewnego polaka w F1;) Na ogół był oferowany z gołą klapą jak tu: https://forum.purepc.pl/topic/230916-recka-compal-hel80-komp-do-gier-za/ albo wersja do samodzielnego montażu :D
#nostalgia #laptopy #komputery #retrogaming @mam__pytanie:
źródło: 01 20240107_153941
PobierzJest w zaskakująco dobrym stanie. Sądząc po plikach to użytkowałem go do 2016 roku (czyli 10 lat - grubo). Naturalnie bateria kaput i bateria w biosie. Przetarć od dłoni po obu stronach pada nie widać na zdjęciach. Był katowany każdego dnia przez wiele godzin a i zdarzały się dni, że chodził całą dobę. Przez ten czas był raz w serwisie na wymianie świetlówki w matrycy.
źródło: 02 20240107_154118
PobierzSłodki jezu :) Działająca najlepsza część NFS. Nie znam nikogo, kto by się powstrzymał w takiej sytuacji.
#needforspeed #nfsw porsche
źródło: 04 20240107_031459
PobierzA tu uwieczniona jedna z bardzo wielu prób wytrzymałościowych. Ten screen pochodzi z 7.VI.2011. Aż trudno w to uwierzyć ale ja w nim nigdy pasty nie wymieniałem ;] Dziś skromne 70 stopni przy włączonym benchmarku Everest Ultimate.
źródło: 05 Hel80 temp 93 st
Pobierz