Wpis z mikrobloga

Wczoraj w jednym z wątków na mirko wspomniałem o swoim pierwszym najmojszym laptopie (2006r).
Wiedząc, że jest gdzieś niedaleko mnie. Postanowiłem go wykopać z ciekawości.
Oto i on: Compal Hel80 Intel C2D T7200 2.0GHz 2 GB DDR2 GeForce Go 7600 z 256MB
Z czasem się dowiadywałem, że trafił mi się egzemplarz premium - na okoliczność pewnego polaka w F1;) Na ogół był oferowany z gołą klapą jak tu: https://forum.purepc.pl/topic/230916-recka-compal-hel80-komp-do-gier-za/ albo wersja do samodzielnego montażu :D

#nostalgia #laptopy #komputery #retrogaming @mam__pytanie:
RichtigPiwosz - Wczoraj w jednym z wątków na mirko wspomniałem o swoim pierwszym najm...

źródło: 01 20240107_153941

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Richtig_Piwosz:
Jest w zaskakująco dobrym stanie. Sądząc po plikach to użytkowałem go do 2016 roku (czyli 10 lat - grubo). Naturalnie bateria kaput i bateria w biosie. Przetarć od dłoni po obu stronach pada nie widać na zdjęciach. Był katowany każdego dnia przez wiele godzin a i zdarzały się dni, że chodził całą dobę. Przez ten czas był raz w serwisie na wymianie świetlówki w matrycy.
RichtigPiwosz - @RichtigPiwosz: 
Jest w zaskakująco dobrym stanie. Sądząc po plikach ...

źródło: 02 20240107_154118

Pobierz
  • Odpowiedz
@Richtig_Piwosz: też do dziś trzymam pierwszego mojego laptoka Extensa 5220 C2D, 3GB RAM, Integra i do dzis z dyskiem SSD działa zaskakująco sprawnie na lubuntu. Nie miał gamingowej specyfikacji ale dla mnie również służył do giercowania w takie arcydzieła jak homm3, diablo 2, disciples 2, twierdzą krzyżowiec i wiele innych. Nie do uwierzenia ale oprócz baterii stan idealny. Jedyny mankament to dzialajacy ale ze słabszym klikiem lewy przycisk pod touchpadem
  • Odpowiedz