Wpis z mikrobloga

Mirasy. Problemy z zakresem ruchu, ogólna słaba kondycja, zaczynaja wpływać na zdrowie a nie tylko na samopoczucie. Klasyczny Klub Seniora 30+
Wiem że czymś więcej niż prosta rekreacja zrobię w tym momencie swojemu ciału krzywdę i potrzebuje kogoś ogarniętego na początku tej drogi kto spojrzy na to szerokie spektrum problemów o wspólnym podłożu i zaproponuje jakaś drogę. I tu pytanie do ogarnietych z was spod #silownia i #mikrokoksy - czy taka osoba powinien być trener personalny czy bardziej fizjoterapeuta?
Dziękuję!
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stepBYstep: a po co ci fizjo? Zależy co chcesz osiągnąć i z czym masz problem xD.

Wiem że czymś więcej niż prosta rekreacja zrobię w tym momencie swojemu ciału krzywdę

Bo? Uprawianie sportu na prawdę nie jest trudne xDD. Jeśli zależy ci na zdrowiu to, wystarczy założyć buty i iść pobiegać. Wskoczyć na rower i zacząć jeździć, iść na basen i zacząć pływać. Każdy człowiek sobie z tym poradzi.

Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@SyntetycznySamiecAlfa: wystarczy ze zrozumieniem przeczytać co napisałem, tam są odpowiedzi na wszystkie twoje pytania.
Wskoczyć na rower, iść pobiegać itd to właśnie rekreacja o której mówię. Wspominam też o wpływie tego na zdrowie. Ja jesteś chory to idziesz do lekarza czy więcej biegasz?
  • Odpowiedz
@stepBYstep: Więcej biegam ale ja jestem świrnięty ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli dla ciebie bieganie to rekreacja, to zazdroszczę. Ja tam po przebiegnięciu 5ki albo dyszki ciężko dyszę. Podobnie po przejechaniu 30km rowerkiem, chociaż tu dużo zależy od tempa jakie sobie narzucę..
Nie napisałeś nic konkretnego,

Problemy z zakresem ruchu, ogólna słaba kondycja

To jest tak szerokie pojęcie że
  • Odpowiedz
@stepBYstep: imo fizjo, trenerzy są od zmian sylwetek, nie leczenia kontuzji. a tak w ogóle, to jeśli bieganie/jazda na rowerze zrobi Ci krzywdę to siłownia tym bardziej - przecież tam doprowadzasz się do skrajnych stanów takich jak upadek mięśniowy
  • Odpowiedz
  • 0
@SyntetycznySamiecAlfa: no tak chce rady, jasne że tak, ale tutaj szukam rady do jakiego specjalisty zwrócić się po radę.

kuśka ci nie staje? xD.

Całe szczęście nie boli jak stoi. Ale boli jak ja stoję xD

A z tym rowerem czy bieganiem to już pal licho ile kto zrobi itd, bardziej chodzi o to że rusza się w ogóle. To wiem że powinienem bardziej ale jak ostatnio próbowałem być mądrzejszy
stepBYstep - @SyntetycznySamiecAlfa: no tak chce rady, jasne że tak, ale tutaj szukam...

źródło: sport-to-zdrowie-o-kurwa-jednak-nie

Pobierz
  • Odpowiedz