Wpis z mikrobloga

Czołem Mireczki i Mirabelki, poleciałem do Japonii pojeździć na rowerze i jutro ruszam z Kagoshimy. Do końca maja chce dojechać do północnego krańca Japonii. Zaplanowana trasa ma 3500km i 38k przewyższeń. Jeden rabin powie, że to dużo, drugi, że mało, ja powiem, że średnio, ze wskazaniem na sporo. Planuje spać głównie w namiocie, a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze, przewalić na wołowinę w Kobe, surowego kurczaka i inne japońskie jedzeniowe wynalazki. Planuje co tydzień wrzucać tu podsumowanie jak tam mi idzie. Jak jechałem przez USA to postowałem pod tagiem #roweremprzezusa, teraz, żeby tag był bardziej generalny i może pod przyszłe relacje będzie to #roweremprzez , także jak jesteście zainteresowani to zaobserwowanie pomoże śledzić posty. 

A jeżeli ktoś jeździł rowerem w Japonii, to dajcie protipy, bo pierwszy raz here. 

#bikepacking #szosa #gravel
pietia94 - Czołem Mireczki i Mirabelki, poleciałem do Japonii pojeździć na rowerze i ...

źródło: temp_file8123995075859774750

Pobierz
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A jeżeli ktoś jeździł rowerem w Japonii, to dajcie protipy, bo pierwszy raz here.

@pietia94: pamiętaj że tam jeżdżą po złej stronie drogi ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@pietia94 michi-no-eki twoim przyjacielem jest.

Przejechałem kawał Japonii kamperem, na każdym michi no eki masz czyste toalety, bardzo często washlety, zdarzają się też coin showery.

Udanej podróży, będę oczywiście śledził
  • Odpowiedz
  • 4
@pietia94 Pozdrawiam, ja będę kręcił we wrześniu, ale bardziej taki mix zwiedzania i kręcenia. Widzę, że najlepsza traska po Shimanami jest uwzględniona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pietia94 człowiek tu się martwi czy pętla mazurska na majówkę to nie za dużo a tu chłop sobie do Japonii leci pojeździć.

Rower leci z Tobą czy wypożyczasz na miejscu?
  • Odpowiedz
@pietia94: Zamiast zwiedzać wspaniały kraj to chłop woli siedzieć na rowerze i pedałować.

Pedałować to możesz sobie w domu, wyrzuć ten rower i idź pozwiedzać, nie trać czasu, bo nikt Ci go już nie zwróci.
  • Odpowiedz