@daeun U mnie po sąsiedzku jest osiedle socjalne. Strzelają codziennie od 2 tygodni. I to nie takimi tanimi. Potrafią nawet 2h napier... takimi rakietami że aż jasno jest. Dajcie im więcej kasy. Co za kraj.
@daeun: dobry bait, wspaniałe jak w jednym zdaniu poniżasz innych ludzi przyrównując ich do untermensch a chwile potem żalisz się nad losem piesków i kotków XD zaiste empatyczny z ciebie człowiek
@mcaxel mam nadzieje że niebawem wejdzie ta nowa ustawa i kupić petardy bedzie można jedynie po zaliczeniu testów psychologicznych. To absurd że aby posiadac w domu pistolet trzeba spelnic szereg rygorystycznych warunków, a takiego achtunga, z iloscią prochu, który rozerwie całą dłoń może sobie kupić na stoisku każdy podchmielony janusz. Dramat. ( ͡°ʖ̯͡°)
@daeun: Będę strzelał jak co roku, to jedyna noc w roku kiedy można to robić legalnie. Kim ty jesteś żeby oceniać, że "rozrywka to żadna"? Dla mnie zadną rozrywką nie jest np piłka nożna a jednak masę ludzi to jara.
Proponuję po prostu dać się bawić każdemu po swojemu.
@daeun: W zeszłym roku wydałem prawie 1k na fajerwerki. W tym roku ze względu na to że zacisnąłem pasa miałem nie strzelać. Ale Twój post mnie zmotywował i skocze kupić kilka hukowych tropików.
@daeun Dokładnie. Ilości jakie niektórzy trzymają w mieszkaniu zagrażają niejednokrotnie bezpieczeństwu bloku. Ale żeby mieć pistolet do obrony to trzeba spełnić poj...... warunki.
@daeun Dokładnie takie wpisy jak twój sprawiają że mam ochotę wyjść i kupić paczkę achtungów i jakieś drogą baterie fajerwerków mimo iż planowałem nie strzelać. Nie ma to jak oczekiwać od innych człowieczeństwa samemu im go odmawiając.
@daeun co jest ciekawego w petardach? ze w kilka minut wyjebiesz 2 klocki? to juz lepiej isc na automaty, nie dosc ze masz szanse wygrac to i lepsze widowisko, a nie cierpi na tym srodowisko(rzadko kto po tym sprzata) no i inne zwierzęta. Wykopku nie strzelaj chyba ze w kantera. Bez odbioru( ͡°͜ʖ͡°)
@daeun Śmieszą mnie teksty typu że pieski się,boją. Od paru dni u mnie w mieście co jakiś słychać huk petard i wystrzał fajerwerków. Przechodząc się po mieście widzę wielu właścicieli z psami,jakoś nie zauważyłem by te pieski były przerażone,a właściciele też jacyś spokojni.
Wydaje mi się że to właściciele odpowiedzialni są za to jak jego pupil będzie reagował słysząc co chwilę wystrzał patard i
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
źródło: temp_file4512390610156212261
PobierzKim ty jesteś żeby oceniać, że "rozrywka to żadna"? Dla mnie zadną rozrywką nie jest np piłka nożna a jednak masę ludzi to jara.
Proponuję po prostu dać się bawić każdemu po swojemu.
źródło: received_301244822879764
PobierzPoprzez panoszenie rozumiem
- Puszczanie psów bez smyczy w terenie zabudowanym
- Nie odciąganie psa od ludzi gdy ten oszczekuje losowe
źródło: FB_IMG_1704014349222
PobierzŚmieszą mnie teksty typu że pieski się,boją.
Od paru dni u mnie w mieście co jakiś słychać huk petard i wystrzał fajerwerków.
Przechodząc się po mieście widzę wielu właścicieli z psami,jakoś nie zauważyłem by te pieski były przerażone,a właściciele też jacyś spokojni.
Wydaje mi się że to właściciele odpowiedzialni są za to jak jego pupil będzie reagował słysząc co chwilę wystrzał patard i