Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +110
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +4
Od dawna powtarzam, że mamy w Polsce ekstremalnie toksyczne dla mężczyzn połączenie społeczeństw wschodnich i zachodnich - tj. takie, które maksymalnie obciąża mężczyznę obowiązkami stawia przed nim bardzo duże wymagania. Zupełnie jakby panował twardy patriarchat, a mężczyzna był odpowiedzialny za utrzymanie i dobrobyt całej rodziny oraz posiadał pełną władzę. Prawo rodzinne jest napisane chyba w średniowieczu - jego zasadą jest chronić za wszelką cenę kobietę i dzieci, mężczyzna jest na samym końcu. Jego zadaniem jest grzecznie przynosić forsę w zębach. Nakręcony 23 lata temu film "Tato" nie stracił NIC ze swojej wymowy i nadal jest w pełni aktualny - to najlepiej pokazuje, w jakim antyludzkim szambie żyjemy.
Oczywiście mężczyzna w dzisiejszych czasach prawie nic nie może bo w teorii mamy równouprawnienie i swobodę taką jak w społeczeństwach zachodnich. Stąd kobiety nie mają praktycznie żadnych społecznych hamulców i ograniczeń, nie muszą spełniać wyśrubowanych norm ani prowadzić się w określony sposób "tak jak przystoi" - mogą robić co chcą, zmieniać partnerów jak rękawiczki i nie muszą rodzić dzieci. A przy tym zachowały swoje przywileje i specjalne traktowanie (zainteresowanych odsyłam do swojego starego znaleziska: