Aktywne Wpisy
President_Hubert +229
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
- Tak 95.7% (242)
- Nie 4.3% (11)
postanowiłem w tym roku napisać maturę, a nie chodziłem do szkoły kilka lat.
Sprawy papierkowe z OKE załatwiłem, zostałem przydzielony do szkoły, w której będę pisał maturę (nie piszę w macierzystej, bo zmieniłem miejsce zamieszkania, a nie chce mi się latać pół Polski) i wybrałem sobie temat na j.polski ustny.
Problem polega na tym, jak ma wyglądać forma tej prezentacji.Mógłby mi ktoś ogólnie określić jak to wygląda, jakieś wytyczne, elementy które musi ona zawierać.Ogólnie jak mam się przygotować na ustny-polski.
#matura
#jezykpolski
#licbaza
#liceum
#humanisci
#nauka
#pytanie
#pytaniedoeksperta
Poszukaj "jak zrobić bibliografię" w google.
@Adrian00: @szaman: a to muszą być lektury, czy jakakolwiek literatura? mogą być inne formy sztuki, jak np filmy i muzyka?
czy, k---a, zdążę jeszcze to załatwić, bo w ogóle mnie chuje nie poinformowali, że mam podać bibliografie? @ @kessubuk:
@RapStar: Lektury to tylko kolejne określenie na literaturę. Nie muszą być szkolne.
Bibliografię oddaje się chyba miesiąc przed maturą, czy jakoś tak.
Z tego co pamiętam to można brać inne książki.
dzieki koledzy, jesteście wielcy.
Jeszcze jedno pytanko. Czy jak jest pisemna z polaja i mamy wypracowanie, to regułą jest, że zawsze mamy wybór, czy piszemy na temat wiersza, czy jakiejś lektury?
dzięki chopy. myślę, że dam radę.
Zobacz sobie też matury z poprzednich lat na stronie CKE
http://www.cke.edu.pl/index.php/arkusze-egzaminacyjne-left/egzamin-maturalny
Zależy jak jest podane w temacie. Ogólnie tematy dzielą się na stricte literackie, językowe i literackie z powiązaniem innych dziedzin sztuki czyli np. filmu, obrazu.