Aktywne Wpisy
lukasz-idzikowskiii +537
#rozdajo
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie

źródło: 20250209_124906
Pobierz
Na c--j mieszkać w #wroclaw czy #krakow skoro w takim Brzegu czy Oławie jest 3x taniej, roboty w c--j, lidl biedronka, pociąg do wojewódzkiego? #nieruchomosci
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na przyszłe większe wydatki np. kupno mieszkania (aktualnie w komunalnym) czy też związane z dorastającymi dziećmi (aktualnie 7 i 9 lat)?
Pracuję w korpo dosyć intensywnie i w tym tempie pracy pewnie do emerytury nie dociągnę. Chciałbym zmienić ją na spokojniejszą, ale boję się zaryzykować nie mając drugiego źródła dochodu w małżeństwie i nie mogąc w razie czego liczyć na pomoc dalszej rodziny.
Stan ten trwa już 12 lat, mimo, że od około 5 lat, kiedy to nasz syn skończył 2 lata, żona mogłaby już do pracy wrócić.
Ja 41 lat, ona 38.
Ciekaw jestem Waszych opinii, bo z żoną niestety nie mogę w tym temacie dojśc do porozumienia, mimo, że na początku naszej znajomości oboje jasno mówiliśmy, że nie interesował nas układ, że mężczyzna zarabia, a kobieta dba o dom.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
@kitty-cat: Zajeździć woła roboczego a potem wziąć następnego.
Wiem że teraz modne sobie szukać starszych kasiastych facetow ale nie wyobrażam sobie brać kasę nawet na majtki i podpaski od faceta bo to już zero niezależności
Jeśli twoja żona
Najlepsze co można zrobić w mojej ocenie to rozwinąć w swojej drugiej połowie pasję, która może przerodzić się w dodatkowe źródło dochodu. Sztuka, marketing, sprzedaż, psychologia, szkolenia, gastronomia, pieczenie itp. Książki,
Bez przesady może być też tak że ona robi wszystko w domu i nie wymaga kupowania jej drogich torebek rzeczy , wtedy jest ok , gorzej jak się dzieła domem ale praca już nie
Przypominam że praca w domu to
Bo nie może pracować w zawodzie (była nauczycielką pierwsze 3 lata po studiach), a po 12 latach bierności zawodowej nie może znaleźć żadnej innej pracy, która by ją
"która by ją satysfakcjonowała".
Czy ciebie satysfakcjonujące twoja obecna praca? Ano
@ciezki_przypadek: znajdzie innego ¯\(ツ)/¯
@mirko_anonim: taki stary a jeszcze się nie nauczył. to co kobiety mówią na początku to traktuj przez palce. nigdy się w zasadzie nie sprawdza w przyszłości.
Weszła Ci i tak już dawno na głowę, bo ona doskonale pamięta taką rozmowę i zauważyła że nie ma w Tobie konsekwencji,
Ja tu widzę tylko jedno wyjście...
Skoro żonka nie chce iść do pracy to nie dawałbym jej ani groszu na cokolwiek...
Sam robiłbym zakupy, opłaty i wydawał na swoje zachcianki i dzieci
jako różowa mówię - oczywiście, że tak. chociażby z racji tego, że możesz nagle kopnąć w kalendarz i wtedy będzie kwik, zrzutka.pl i szlachetna paczka.