Wpis z mikrobloga

@aa-aa: To "sto lat" u Lisa to była żenada, ale powiedz sobie tak sam przed sobą i szczerze: czy to jest ten sam poziom, co dorabianie Tuskowi i Hołowni czerwonych ryjów w głównym wydaniu Wiadomości, kadrowaniu Tuska tak, żeby było mu widać "rogi", powtarzanie cały czas "fur dojczland" po kilkaset razy jak na jakimś seansie spirytualistycznym i tak dalej? To jest ten sam poziom? A tuszowanie wszystkich afer pisowskich, a
  • Odpowiedz
@gram_w_mahjonga:
tvp było tylko dodatkiem do głównego mainstreamu jakim miał być wtedy tvn i to samo teraz będzie, jeden przekaz
@NaWykopWchodzeIronicznie
ja mam brnąć? ja pamiętam co oni odwalali za poprzedniego tuska, tvp miał być dodatkiem do tvnu, teraz też 2 typów z tvnu na żywca zainstalowali w TVP, od teraz TVPo
  • Odpowiedz
ja mam brnąć? ja pamiętam co oni odwalali za poprzedniego tuska, tvp miał być dodatkiem do tvnu, teraz też 2 typów z tvnu na żywva zainstalowali w TVP, od teraz TVPo

@aa-aa: Widzisz? Nie potrafisz podać już żadnego przykładu świadczącego o stronniczości dawnego TVP, tylko jakieś ogólniki typu "ja pamiętam" i tak dalej. Gdyby faktycznie tak było, to sypałbyś mi teraz przykładami jak z rękawa, ale zostaje ci tylko "tak
  • Odpowiedz
@NaWykopWchodzeIronicznie: ja pamiętam jak jeszcze SLD rządziło, a TVP i tak ich grillowało za "lub czasopismo" i inne afery (które w porównaniu do afer pisowskich były co najwyżej "aferkami"). Walili i w rządzących (głównie) i w opozycje, jak było trzeba. Od 2015/16 TVP stała się polskim odpowiednikiem Russia Today
  • Odpowiedz
delikatniejsza narracja z tvnu ma tam być

@aa-aa: delikatniejsza czyli informowanie obywateli o aferach rządu XD Wszyscy pisowcy dzielą jedną komórkę w mózgu
  • Odpowiedz
@NaWykopWchodzeIronicznie oglądałem i potwierdzam.
TVP to była kiedyś normalna telewizja, która na równi konkurowała z innymi stacjami i to bez kosmicznych dotacji z budżetu jak teraz. Patrząc co z nią przez 8 lat zrobił PIS, niektórym młodszym osobom może być w to ciężko uwierzyć.
  • Odpowiedz