Aktywne Wpisy

Pierwsza w życiu połączona #gastroskopia + #kolonoskopia odbyta. Jelita niby czyste (aż się zdziwiłem, bo ze względu na specyficzne objawy podejrzewałem u siebie jakiś uchyłek albo jelito drażliwe), natomiast na gastro w przełyku wyszły nadżerki LA A + opuszka z aftami pokrytymi włóknikiem i hematyną. Ktoś może wie, co się z tym robi?
Aha, gdyby były jakieś pytania co do samego przebiegu badania bądź przygotowania do niego to
Aha, gdyby były jakieś pytania co do samego przebiegu badania bądź przygotowania do niego to

KokosChannel +397
źródło: 1000014761
Pobierz

Przeciętny programista to jednak klepacz kodu. To podejście w stylu "a programista może zaprojektować aplikację, która będzie ratować/usprawniać ludzkie życie" to też beka, bo w większości mamy klepaczy HTML,CSS,JS, którzy robią 3 razy swoją robotę, bo ich tester nie przepuszcza xDD
Wiem, że zaraz poleci szarża ludzi, że można zarobić i 30-40k będąc seniorem. Można. Ale takich ofert jest mało, lub dotyczą firm z zagranicy. Znam kilku seniorów z dużych firm i wiem, że te 16-18k na czysto to jest ich sufit pracując w Polsce dla standardowego korpo, które nie zajmuje się tworzeniem cudów.
Z drugiej strony, czy zarobki rzędu 15-20k dla kogoś, kto jest świetnym specjalistą z 8-10 letnim doświadczeniem w branży to coś nadzwyczajnego? Przy tym doświadczeniu, kontaktach i CV, takie same pieniądze potrafią zarobić Analitycy, Handlowcy, Kontrolerzy finansowi, Inżynierowie różnych dziedzin.
Obecnie w IT jest łatwiej będąc dobrym specjalistą, zarabiać dużo, bo często jest tak, że w innych dziedzinach jesteś spec i zarabiasz trochę powyżej średniej krajowej. Ale moim zdaniem to kwestia czasu, aż w tej branży sytuacja też w Polsce nieco się unormuje względem innych sektorów.
#pracbaza #pieniadze #biznes #programista15k #prawnik #medycyna #takaprawda #rozwojosobisty
Do tego porównujesz lekarzy, którzy w większości są inteligentnymi ludźmi do programistów, z których duża część to głąby. Porównaj z tymi
Pierwszy lepszy Mirek programista ma dużo bardziej użyteczną pracę. Pisze soft z którego potem korzystają dziesiątki tysięcy ludzi.
Nikt nie
@eustach: jak powiesz komuś że pracujesz w it to widzi pryszczatego nerda z autyzmem a jak powiesz ze jesteś prawnikiem czy lekarzem to ludzie od razu inaczej z Tobą rozmawiają. Wizerunek ludzi pracujących w it jest slaby.
Co do