Wpis z mikrobloga

Pierwsza w życiu połączona #gastroskopia + #kolonoskopia odbyta. Jelita niby czyste (aż się zdziwiłem, bo ze względu na specyficzne objawy podejrzewałem u siebie jakiś uchyłek albo jelito drażliwe), natomiast na gastro w przełyku wyszły nadżerki LA A + opuszka z aftami pokrytymi włóknikiem i hematyną. Ktoś może wie, co się z tym robi?
Aha, gdyby były jakieś pytania co do samego przebiegu badania bądź przygotowania do niego to śmiało, chętnie podzielę się doświadczeniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#medycyna #zdrowie #wykop30plus
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@HrabiaTruposz drażliwe nie wyjdzie na kolonie dlatego się to wciska ludziom jak nic innego nie pasuje. Co innego cron i inne takie dranstwa. Na śpiocha miałeś czy na żywca?
  • Odpowiedz
przygotowanie jest epickie... K---a chyba ze 3l tego trzeba wypić

@JonaszSynGrazyny: Zależy czego. Ja miałem Moviprep, to są 2 litry rozłożone na dwa podejścia (1 l wieczorem i 1 l rano), więc spoko. Gorzej Fortrans, bo tego bodajże 4 litry trzeba wychlać.

mozna na spiocha?

Na śpiocha miałeś czy
  • Odpowiedz
a jakie jest prawdopodobienstwo bycia wyruchanym skoro jestes nieprzytomny i dodatkowo i tak Ci cos pchaja w dupsko?

@adisoniusz: No jakieś prawdopodobieństwo jest zawsze, po prostu ruchający musiałby wyrobić się w czasie 15 minut bo tyle mniej więcej trwa całe badanie ( ͡º ͜ʖ͡º)

A opowiesz co się działo ze nie chcesz tego powtarzać?
  • Odpowiedz