Wpis z mikrobloga

#blablacar #p0lka #gorzkiezale

Ehhh co z tymi p0lkami jest nie tak? Wrzuciłem przejazd na blablacar jako kierowca, p0lka zaklepała miejsce. Co prawda przyszła punktualnie ale wpakowała się od razu na tył. Nikt z nami nie jechał, więc już to było trochę dziwne ( blablacar to nie uber, płaci 40 zł za przejazd 300 kilometrów i oczekuje samochodu z szoferem XD ) Bywa, może zmęczona jest i spać chce iść, było już późnawo. No nic bardziej mylnego, całą drogę siedziała w telefonie XD No trudno. Z resztą po drodze mamy zgarnąć jeszcze jednego pasażera. Jedziemy z miasta A do miasta B z przystankiem pod miastem A, żeby zgarnąć jeszcze jednego pasażera. p0lka siedzi z tyłu nic nie mówi. Jechałem autostradą z prędkością autostradową czyli 140 co jest przepisowe. Przyjeżdżam do miasta B, podwożę p0lke pod dom, żeby nie musiała się tłuc przez pół miasta w środku nocy. Generalnie przez całą drogę nie mówiła, że jej coś nie pasuje a na drugi dzień dostaje ocene 3/5 bo " jazda nie była bezpieczna i samochód był w nienajlepszym stanie" (mam boczną szybę podklejoną na taśmę, bo coś pękło w środku i nie miałem jeszcze czasu tego naprawić). Kurde mogła powiedzieć, że jej coś nie pasuje i pojechać pociągiem. Od dziś nie zabieram kobiet blablacarem. Jakoś faceci nie mają problemu, a p0lka wsiada do półdarmowego środka komunikacji i bóg wie czego oczekuje. Ehhh musiałem się wyżalić bo mam same oceny 5/5 i boli mnie ta 3.
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tytanowy_Lucjan

@jest_agrest-nie_ma: Ale zawsze masz jakiś zwrot niż jazda solo. O to mi chodzi. Z taksiarzami też nie gadam nawet jak są Polakami i próbują zagadać to albo milczę albo wprost mówię, że nie mam ochoty na rozmowę. Są oni dla mnie mięsną wkładką za kierownicą, która ma mnie przetransportować z zadane miejsce. Niczego więcej od nich nie oczekuję. Ty też nie powinieneś od swoich pasażerów. Jak sami nie
  • Odpowiedz
@Tytanowy_Lucjan: skoro masz takie poglądy, mam dla Ciebie propozycję pracy. Musisz mieć tylko swój samochód i wygodną kanapę z tyłu, żeby mnie na niej wozić XD aha i żebyś tylko mi tam mordy nie otwierał w trakcie jazdy bo nie lubie gadać z randomami. Będziesz po prostu taką mięsną wkładką za kierownicą jak by. Deal?
  • Odpowiedz
  • 1
@jest_agrest-nie_ma no cos ostro z tobą jest tak xD, ewidentnie nie chciała rozmawiać i nie rozmawiała, przejazd blabla carem to nie jest spotkanie towarzyskie, chociaż ty ewidentnie uroiles sobie coś innego

Jak ci przeszkadzało, że siedzi z tyłu to trzeba było jej to powiedzieć albo ja w-----c i tyle, a nie płakać na wykopie bo wstretna polka nie chciała się tobą gadać XD
  • Odpowiedz
@deziom: umiesz czytać ze zrozumieniem? przeczytałeś reszte postów? nie chodzi o to, że miała mnie zabawiać rozmową tylko powiedzieć, że jej ewentualnie coś nie pasuje bo tak później napisała mi w komentarzu. Nie wiem, za szybko jade czy z jakiego tam powodu uważała, że jazda była niebezpieczna.
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma: ludzie są różni , kobiety są różne , fakt dużo jebnietych księżniczek ale nie przesadzaj że "nie wezmę już żadnej kobiety bo coś tam ' trafi się jedną z-----a 20 innych będzie bardzo ok i nawet pogadają podziękuja
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma Dziękuję za propozycję, ale radzę sobie doskonale na obecnej pozycji zawodowej ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Cenię sobie w niej to, że m. in. ktoś mnie wozi wszędzie i mogę ten czas spożytkować w przyjemniejszy sposób niż gapienie się na kilometry asfaltu i zabawianie rozmową kierowcy, którego potem pewnie już nigdy w życiu nie spotkam.
  • Odpowiedz
@gorobei ja się żydków nie boję tak jak nasz tchórzliwy sejm. Ty się boisz, że nie śmiesz z nich żartować czy o nich nawet mówić? ¯\(ツ)/¯
Na użytkowników naszych systemów też mówimy interfejsy białkowe i nikt się nie obraża. I czemu się tak tej wkładki uczepiliście. Rozumiem, se każdy tu debatuje o filozofii i istocie świata z każdym wschodnim kierowcą ubera czy Freenow?
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma dużo jeździłem, zawsze ustawiałem wtedy BlaBla. Polecam włączyć selekcję i patrzeć kto się zgłasza. Zawsze robiłem przegląd i jak ktoś mi po profilu nie pasował to po prostu nie akceptowałem przejazdu. Miałem około 20 przejazdów po selekcjach. Poznałem zajebistych gości, wolne d------i które mnie później zapraszały do siebie, a finalnie mam z tej appki kilka dobrych znajomości. Dobrze wspominam większość przejazdów które sam organizowałem. Mniej gdy ja się z kimś
  • Odpowiedz
@Tytanowy_Lucjan: typie pls czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? ile razy trzeba powiedzieć, że nie chodziło o fakt, że mnie nie zabawiała rozmową tylko o to, że nie zgłosiła swoich uwag podczas jazdy? a Ty sobie domówiłeś połowę historii według jakiejś magicznej teorii nie wiem skąd wziętej i podskakujesz jak szynka na patelni XD Jesteś trollem czy zwyczajnie głupkiem?

@Linnior88: Są ludzie i ludzie. Ale jak trafnie zauważył
  • Odpowiedz
@Linnior88 : Tak, napisała mi w komentarzu i wystawiła ocenę o czym była mowa w pierwszym poście xd

@Kurvipol : no dokładnie tak samo u mnie, dlatego mam taki ból d--y o tą niesprawiedliwie wystawioną ocenę. Może ta selekcja to jest jednak jakiś protip na przyszłość. Do tej pory miałem ustawione akceptowanie pasażerów automatycznie.
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma Z tonu twojej narracji wynika, że miałeś już do niej żal na samym początku, bo zamiast usiąść obok ciebie to usiadła z tyłu i patrzyła się w telefon czym ubodła twoją duszę gawędziarza. Tym bardziej, że od początku nazywasz ją p0lką zamiast pasażerką czy jakkolwiek inaczej neutralnie. Tylko na to chciałem zwrócić uwagę od samego początku.

Przyznałem ci też od samego początku rację, że debilnie postąpiła milcząc na temat stanu auta i sposobu prowadzenia go jeżeli wg jej zdania robiłeś to niebezpiecznie.

Wy się natomiast uczepiliście świętości niepisanej niby zasady, że trzeba z kierowcą gadać i siedzieć obok niego niczym najlepszy kumpel zamiast wygodnie sobie usiąść z tyłu, założyć słuchawki i czekać na dotarcie do punktu końcowego. Umówionego i opłaconego. Może na tym nikt nie zarabia tylko oszczędza, ale to wciąż nie powód by uprzedzać się do ludzi za brak chęci do nawiązywania kontaktu w ramach aplikacji, która polega na wspólnym przejeździe w celu ograniczenia kosztów transportu, a nie szukania przyjaciół na siłę lub ćwiczenia smalltalku przez 2 lub 4 godziny. Niektórzy zwyczajnie tego nie lubią, a z blabla korzystają, bo czasem pasuje bardziej niż jakikolwiek inny, bardziej formalny, środek transportu.
Teraz
  • Odpowiedz