Ehhh co z tymi p0lkami jest nie tak? Wrzuciłem przejazd na blablacar jako kierowca, p0lka zaklepała miejsce. Co prawda przyszła punktualnie ale wpakowała się od razu na tył. Nikt z nami nie jechał, więc już to było trochę dziwne ( blablacar to nie uber, płaci 40 zł za przejazd 300 kilometrów i oczekuje samochodu z szoferem XD ) Bywa, może zmęczona jest i spać chce iść, było już późnawo. No nic bardziej mylnego, całą drogę siedziała w telefonie XD No trudno. Z resztą po drodze mamy zgarnąć jeszcze jednego pasażera. Jedziemy z miasta A do miasta B z przystankiem pod miastem A, żeby zgarnąć jeszcze jednego pasażera. p0lka siedzi z tyłu nic nie mówi. Jechałem autostradą z prędkością autostradową czyli 140 co jest przepisowe. Przyjeżdżam do miasta B, podwożę p0lke pod dom, żeby nie musiała się tłuc przez pół miasta w środku nocy. Generalnie przez całą drogę nie mówiła, że jej coś nie pasuje a na drugi dzień dostaje ocene 3/5 bo " jazda nie była bezpieczna i samochód był w nienajlepszym stanie" (mam boczną szybę podklejoną na taśmę, bo coś pękło w środku i nie miałem jeszcze czasu tego naprawić). Kurde mogła powiedzieć, że jej coś nie pasuje i pojechać pociągiem. Od dziś nie zabieram kobiet blablacarem. Jakoś faceci nie mają problemu, a p0lka wsiada do półdarmowego środka komunikacji i bóg wie czego oczekuje. Ehhh musiałem się wyżalić bo mam same oceny 5/5 i boli mnie ta 3.
@CloudSpanner: Da się, ale ocene widać dopiero gdy oboje użytkowników ją wystawi. Dostałem wiadomość, że mam nową ocenę i myślałem, że dostałem 5 jak zwykle więc też wystawiłem 5. Jeśli nie ma jakiegoś ogromnego przypału podczas jazdy, większość użytkowników tak robi. Z resztą totalnie się tej 3 nie spodziewałem bo podczas jazdy nie narzekała.
" jazda nie była bezpieczna i samochód był w nienajlepszym stanie
@jest_agrest-nie_ma: samo przestrzeganie limitu prędkości na autostradzie to nie jest wystarczający argument za tym żeby stwierdzić że jazda była bezpieczna a auto z podklejoną szybą może faktycznie źle świadczyć o stanie auta.
@jest_agrest-nie_ma: Z oceną to rzeczywiście szmatławiec, ale ja też pakuję się na tył i siedzę w telefonie, bo nie lubię gadać o dupie maryni z obcymi ludźmi, więc tu nie wiem o co twój ból tyłka? Zarabiasz to nie powinieneś oczekiwać zapłaty w postaci zabawiania cię przez drogę.
@jest_agrest-nie_ma: Ale zawsze masz jakiś zwrot niż jazda solo. O to mi chodzi. Z taksiarzami też nie gadam nawet jak są Polakami i próbują zagadać to albo milczę albo wprost mówię, że nie mam ochoty na rozmowę. Są oni dla mnie mięsną wkładką za kierownicą, która ma mnie przetransportować z zadane miejsce. Niczego więcej od nich nie oczekuję. Ty też nie powinieneś od swoich pasażerów. Jak sami nie zaczną gadać,
@Tytanowy_Lucjan: Kurde podejście ludzi jest niesamowite, jak można mieć nieproporcjonalne oczekiwania w stosunku do ceny którą się płaci XD Już jestem w stanie przeżyć te pieniądze i wole jechać z samemu niż zabierać ludzi którzy za 40 zł tratują Cię jak prywatnego szofera XD
@jest_agrest-nie_ma Typowy feminoid wklej kartkę mirku na auto "K0biet nie podwożę" niech z buta zapier%€@÷ją, i tak niczego innego przez cały dzień nie robią tylko skaczą dupskiem po kutangach chadów...
@Tytanowy_Lucjan: Jeździłeś kiedyś na bla? Chyba nie bardzo łapiesz idee ridesharingu, to nie jest uber, że świadczysz jakąś usługę. Po coś zresztą w profilach są (a raczej były, bo na bla nie logowałem się kilka lat więc głowy nie dam) opisy kierowców, pasażerów, można sobie ustawić czy jesteś gadułą czy może małomówny. W bla jak to w bla można spotkać i poznać różnych ludzi i o to głównie w tym
@jest_agrest-nie_ma: Ale to ty masz nierealne oczekiwania wobec pasażerów, a nie oni wobec ciebie. Ona wsiada, płaci i jedzie. Wykonała swoje zadanie poza byciem suczą, która nie zwróciła uwagi na stan techniczny (jak jej tak bardzo przeszkadzał) jak wsiadała.
W bla bla nie ma obowiązku rozmowy z kierowcą. To jest usługa współdzielonego przejazdu i ona go z tobą współdzieliła. Masz ikony dot. zwierząt czy palenia. Nie ma dot. chęci rozmowy.
@MiguelZCali: Jak ktoś ma przejazd w idealnych godzinach dla mnie to gdzieś będę miał czy lubi on sobie gadać czy nie. Nie płacę za niezamawianą rozmowę. Mówię grzecznie, że nie mam ochoty i siedzę sobie z tyłu w milczeniu. Może mieć uraz do mnie za to, ale co mnie to obchodzi? Ja chcę tylko się dostać gdzieś indziej, a nie zdobywać znajomości ¯\(ツ)/¯
@Tytanowy_Lucjan: Może źle się wyraziłem, ale nie miałem problemu z tym, że mnie nie zabawia rozmową. Miała prawo. Niemniej jednak przez takich roszczeniowych i pretensjonalnych pasażerów kierowcom odechciewa się się ich zabierać. Niech jeżdżą pociągami albo kupią sobie swoje samochody XD
@MiguelZCali: Nooo dokładnie mirku w punkt opisałeś sprawę. Tak opisy kierowców są nadal. No ale widzę, że problem nie jest jednostkowy. Jest za to coraz więcej przejazdów
@Tytanowy_Lucjan: Już offtopując to nie masz racji z tymi ikonkami dotyczących rozmowy, musiałem sobie przypomnieć hasło, ale jakoś wbiłem się na swoje konto, dla pewności wbiłem też na profile innych ludzi i takie info występuje zawsze:
@jest_agrest-nie_ma: ja to i tak bałbym się brać nieznaną osobę do auta w dzisiejszych czasach. Taka laska mogłaby cię oskarżyć o molestowanie nawet bo jej się nie spodobałeś i weź tu się b--ń teraz, rozdarła by sobie bluzkę (w domu) i elo, a opinię mogłaby by ci zepsuć nawet jakby nic ci nie udowodnili. Chyba że w trakcie jazdy jest włączone nagrywanie telefonie cały czas i pasażer się na to
@MiguelZCali: OK, są informacje co do preferencji kierowcy, ale czy jest info o preferencjach pasażera? Że na przykład kierowca gadacz odrzuci pasażera milczka z tylnej kanapy, bo on koniecznie musi kłapać jęzorem całą drogę i innych ludzi nie zabierze z pobudek socjalnych?
To raczej info dla pasażera, który ma wybór kilku przejazdów w podobnej godzinie. Jak jest jeden, ale niekompatybilny rozmownie to się i tak go bierze, bo jaki inny
@jest_agrest-nie_ma: z doświadczenia wiem że baby są #!$%@?ęte. Mama to co innego. Mama to zawsze mama jak o dziecko dba to on złwgo słowa nie powie. Tak samo moja babcia śp. Ale dzisiejsze p0lki zwlaszcza młode to zwykłe szm@ty. Nic się nie podoba roszczeniowośč #!$%@? do granic. A jeśli powiesz jej jakiś sekret to wiedz że ona już zaczęla do innych o nim rozpowiadać. One siebie nawzajem nawet nie szanują
@Tytanowy_Lucjan: Myślę, że to jednak nie uber jak próbowaliśmy Ci wytłumaczyć i w tym przypadku kierowca decyduje kogo zabierze (nie bez powodu istnieje opcja akceptacji pasażerów do przejazdu albo anulowanie jakiegoś pasażera).
kierowca gadacz odrzuci pasażera milczka z tylnej kanapy, bo on koniecznie musi kłapać jęzorem całą drogę i innych ludzi nie zabierze z pobudek socjalnych?
Dokładnie tak może zrobić, jeśli tak mu się podoba. Kierowcom blabla aż tak nie
@jest_agrest-nie_ma jakoś dużo blabla nie jeździłem a jak już tylko jako kierowca i potwierdzam, w około 80% przypadków kobiety nie wyjmują nosa z telefonu i zagajają rozmowę jak się zbliżamy do celu i liczą na podwiezienie pod konkretny adres a z facetami zawsze wspólny temat się znajdzie i droga mija momentalnie i są zadowoleni jak wysadzisz je zgodnie z miejscem na mapie bo już mają plan jak dalej dotrzeć
Ehhh co z tymi p0lkami jest nie tak? Wrzuciłem przejazd na blablacar jako kierowca, p0lka zaklepała miejsce. Co prawda przyszła punktualnie ale wpakowała się od razu na tył. Nikt z nami nie jechał, więc już to było trochę dziwne ( blablacar to nie uber, płaci 40 zł za przejazd 300 kilometrów i oczekuje samochodu z szoferem XD ) Bywa, może zmęczona jest i spać chce iść, było już późnawo. No nic bardziej mylnego, całą drogę siedziała w telefonie XD No trudno. Z resztą po drodze mamy zgarnąć jeszcze jednego pasażera. Jedziemy z miasta A do miasta B z przystankiem pod miastem A, żeby zgarnąć jeszcze jednego pasażera. p0lka siedzi z tyłu nic nie mówi. Jechałem autostradą z prędkością autostradową czyli 140 co jest przepisowe. Przyjeżdżam do miasta B, podwożę p0lke pod dom, żeby nie musiała się tłuc przez pół miasta w środku nocy. Generalnie przez całą drogę nie mówiła, że jej coś nie pasuje a na drugi dzień dostaje ocene 3/5 bo " jazda nie była bezpieczna i samochód był w nienajlepszym stanie" (mam boczną szybę podklejoną na taśmę, bo coś pękło w środku i nie miałem jeszcze czasu tego naprawić). Kurde mogła powiedzieć, że jej coś nie pasuje i pojechać pociągiem. Od dziś nie zabieram kobiet blablacarem. Jakoś faceci nie mają problemu, a p0lka wsiada do półdarmowego środka komunikacji i bóg wie czego oczekuje. Ehhh musiałem się wyżalić bo mam same oceny 5/5 i boli mnie ta 3.
@jest_agrest-nie_ma: samo przestrzeganie limitu prędkości na autostradzie to nie jest wystarczający argument za tym żeby stwierdzić że jazda była bezpieczna a auto z podklejoną szybą może faktycznie źle świadczyć o stanie auta.
W bla bla nie ma obowiązku rozmowy z kierowcą. To jest usługa współdzielonego przejazdu i ona go z tobą współdzieliła. Masz ikony dot. zwierząt czy palenia. Nie ma dot. chęci rozmowy.
Raz nawet dosiadłem się do dwóch kolegów,
@MiguelZCali: Nooo dokładnie mirku w punkt opisałeś sprawę. Tak opisy kierowców są nadal. No ale widzę, że problem nie jest jednostkowy. Jest za to coraz więcej przejazdów
To raczej info dla pasażera, który ma wybór kilku przejazdów w podobnej godzinie. Jak jest jeden, ale niekompatybilny rozmownie to się i tak go bierze, bo jaki inny
a auto z podklejoną szybą może faktycznie źle świadczyć o stanie auta.
Ciekawe jak byś zareagował widząc, że przednia jest podklejona.
Dokładnie tak może zrobić, jeśli tak mu się podoba. Kierowcom blabla aż tak nie