Ślepa dziewczynka, która zaginęła 7 lat temu, nagle się pojawia ze zdrowym wzrokiem…a potem robi się tylko dziwniej.
Czy polecam? Nie. Zainteresowałem się przez Brit, bo dziewczyna trafiła na fajne projekty filmowe i myślałem, że jak sama coś tworzy to będzie dobre, ale to jest serial, który zniechęca do oglądania… Oglądacie, bo chcecie rozwiązać tajemnicę, która stawia tylko nowe pytania i wymyka się logice… Tutaj za pomocą synchronicznego tańca zmienia się wymiar rzeczywistości i istnieją telepatyczne ośmiornice. A poza tym go skasowali po 2 sezonie (z 5 planowanych), więc raczej nigdy się nie dowiecie o co chodziło…
@blinxdxb: zastanów się czemu go anulowali... jak napisałem: serial zniechęca do oglądania, bo zamiast rozwikływać suspens to tylko wszystko bardziej komplikuje, możliwe, że w drugiej połowie 3 sezonu pojawiły by się pierwsze fantazyjne odpowiedzi ale ludzie do tego nie doczekali (poza mała grupką zapaleńców). Świetny serial to taki, który ma świetny koniec.
Oglądacie, bo chcecie rozwiązać tajemnicę, która stawia tylko nowe pytania i wymyka się logice…
@WLADCA_MALP: dlatego właśnie czasem mam obawy przed zabieraniem się za seriale fantasy/S-F jeśli historia nie jest zamknięta w jednym sezonie (lub zabieram się za nie dopiero po wypuszczeniu wszystkich sezonów), chociaż to w sumie dotyczy ogólnie seriali. Szkoda czasu na oglądanie dla samego oglądania i wieczne gonienie króliczka, bo scenarzyści mieli fajny pomysł na początku a
@WLADCA_MALP: Ten serial to g---o jakich mało. Zaczyna się obiecująco tak do trzeciego odcinka ale potem niesamowicie się dłuży. No i wątek z tym tańcem to klasyczne XD Kompletna strata czasu
LISTA SERIALI
The OA
Twórcy: Zal Batmanglij i Brit Marling
IMDb: 7.8/10
https://www.imdb.com/title/tt4635282/
https://upflix.pl/serial/zobacz/the-oa-2016
Gatunek: Fantasy, Dramat
Ślepa dziewczynka, która zaginęła 7 lat temu, nagle się pojawia ze zdrowym wzrokiem…a potem robi się tylko dziwniej.
Czy polecam? Nie. Zainteresowałem się przez Brit, bo dziewczyna trafiła na fajne projekty filmowe i myślałem, że jak sama coś tworzy to będzie dobre, ale to jest serial, który zniechęca do oglądania… Oglądacie, bo chcecie rozwiązać tajemnicę, która stawia tylko nowe pytania i wymyka się logice… Tutaj za pomocą synchronicznego tańca zmienia się wymiar rzeczywistości i istnieją telepatyczne ośmiornice. A poza tym go skasowali po 2 sezonie (z 5 planowanych), więc raczej nigdy się nie dowiecie o co chodziło…
źródło: oa
Pobierz@WLADCA_MALP: dlatego właśnie czasem mam obawy przed zabieraniem się za seriale fantasy/S-F jeśli historia nie jest zamknięta w jednym sezonie (lub zabieram się za nie dopiero po wypuszczeniu wszystkich sezonów), chociaż to w sumie dotyczy ogólnie seriali. Szkoda czasu na oglądanie dla samego oglądania i wieczne gonienie króliczka, bo scenarzyści mieli fajny pomysł na początku a