Aktywne Wpisy
Mamy problem z demografią XD Tymczasem demografia w ciągu ostatnich 100 lat gdzie mieliśmy komunizm i dwie wojny światowe zwiększyła się o prawie 4 razy z 2mld do ponad 8 mld ludzi xD To ja się pytam gdzie jest sufit? Rozumiem że w 2124 chcielibyśmy znowu 4 razy więcej ludzi czyli 32 mld ludzi na świecie? Tak aby utrzymać obecne tempo? W ostatnich 100 latach świat zaliczył tak ogromny wzrost liczby ludności
Rasteris 0
Niektórych może boleć, ale szybko się wyleczą z chęci posiadania własności jak będą mieli średnie ceny typu 30-40k za metr kawalerki :)
#nieruchomosci #polska
@majkel88: fajnie, ale żeby coś od kogoś wynająć to ktoś musi to posiadać, być właścicielem. Więc to dalej model własności.
@Pentylion: Ci pierwsi mają nad drugimi poczucie wyższości, ich dzieci chodzą lepiej ubrane, jeżdżą na zagraniczne wycieczki, jedni się zastanawiają gdzie ulokować nadwyżkę kapitału, drudzy jak przetrwać do pierwszego...Trudno te światy połączyć.
@Pentylion: Ty piszesz jak powinno być, a ja piszę jak jest. W ogóle ludzie bogaci unikają towarzystwa biednych bo nie mają o czym z nimi gadać, i biedni unikają towarzystwa bogatych bo mają ból dupy o czyjś sukces.
@Reanef: No musiałoby mnie #!$%@?ć, żebym zmienił centrum Warszawy na jakieś zadupie. Ostro #!$%@?ć.
@Reanef: Więc się podzielmy: ty mieszkasz na wsi, ja w Warszawie. Wszystkim pasuje.
@Reanef: W Londynie ceny nieruchomości są z 5-10x wyższe niż w reszcie UK, ceny wynajmu są z 1,5-2x wyższe, a kasjerka zarabia z 20% więcej niż minimalna dla całego kraju. Po prostu na rozwiniętych rynkach, możesz zapomnieć o ROI 4-6% znanym z Polski, wynajem to 1-2% rocznie, ale za to cena nieruchomości
Dodatkowo nie jesteśmy zachodem który ma know-how, jesteśmy tylko ich tanią siłą roboczą. A jesteśmy nią bo jesteśmy - zgadza się